ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαιρινοί μεζέδες συντροφιά με ούζο και τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ!

Καλοκαιρινοί μεζέδες συντροφιά με ούζο και τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ!

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Ο ήλιος, η θάλασσα και οι καλοκαιρινοί μεζέδες είναι σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού και σε συνδυασμό με καλή παρέα, η διάθεση απογειώνεται. Στο σκηνικό αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει το ούζο και τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ, ποιοτικά αποστάγματα που ενσωματώνουν την αυθεντικότητα και την μαεστρία του άρχοντα της απόσταξης Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου.

Και τι καλύτερο από το ούζο Μπαμπατζίμ για να συνοδεύσουμε τα θαλασσινά εδέσματα; Τα φίνο άρωμα του και η ιδιαίτερη γεύση του συνδυάζεται εξαιρετικά με την γευστική παλέτα του Αιγαίου: χταπόδι, καλαμαράκια, μύδια, στρείδια – πρωταγωνιστές του ελληνικού καλοκαιριού. Το ούζο Μπαμπατζίμ με την ιδιαιτερότητα του μάραθου και το άρωμα του γλυκάνισου υπόσχονται μια μοναδική απόλαυση.

Για τους λάτρεις του τσίπουρου, το τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ είτε ως σκέτο αυθεντικό απόσταγμα (χωρίς γλυκάνισο) είτε με γλυκάνισο, με την ιδιαίτερη γεύση του και το πλούσιο άρωμα θα συνοδεύσει άριστα τους γήινους μεζέδες όπως τα μανιτάρια, τις ελιές και φυσικά τους καρπούς της γης.

Πάντα το δίλημμα ούζο ή τσίπουρο θα πλανάται... και η απάντηση θα είναι να συνοδεύσετε τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις του καλοκαιριού συντροφιά με καλούς φίλους και ούζο και τσίπουρο με μέτρο!

Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή από τον Ανέστη!

Υλικά:
μια ρέγγα μεγάλη
δυο πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
500gr μυζήθρα
λάδι
λεμόνι
ένα μέτριο κρεμμύδι

Εκτέλεση:
Ψήνουμε την ρέγγα, την καθαρίζουμε τελείως από τα αγκάθια και στο μίξερ την κάνουμε αλοιφή.
Στη συνέχεια την μοιράζουμε σε δύο ίσα μέρη.

i. Για ούζο:
Τοποθετούμε στο μίξερ τη μισή ποσότητα ρέγγας, τις πατάτες, το λάδι και λιγο λεμόνι. Σερβίρουμε στο πιάτο και με σπάτουλα δημιουργούμε μια αχιβάδα. Προσθέτουμε λίγο λάδι. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το τοποθετούμε στην άκρη του πιάτου σε πλάγια θέση με μια φέτα λεμόνι.

ii. Για τσίπουρο:
Στο μίξερ τοποθετούμε την υπόλοιπη ποσότητα ρέγγας με μυζήθρα, λάδι και λεμόνι. Σερβίρουμε στο πιάτο και με σπάτουλα δημιουργούμε ότι σχήμα θέλουμε. Προσθέτουμε λίγο λάδι και μια φέτα λεμόνι.