ΕΛΛΑΔΑ

Γέμισε αφρούς το σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος

Γέμισε αφρούς το σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος

Την ώρα που όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στα αποτελέσματα των εκλογών, ένα απρόοπτο συμβάν τράβηξε την προσοχή των περαστικών.

Χθες λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ το σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος άρχισε να βγάζει... αφρούς. Αγνωστοι νεαροί έριξαν απορρυπαντικό, με αποτέλεσμα να καλυφθεί από σαπουνάδες μεγάλο μέρος της περιοχής στην οποία βρίσκεται και το εκλογικό κέντρο του Γ. Καμίνη.

Ενώ ο κόσμος και τα τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν εκεί από νωρίς περιμένοντας την έλευση του Γ. Καμίνη, συνεργείο του δήμου επιχείρησε με αντλίες νερού και πιεστικό μηχάνημα να απομακρύνει τον αφρό που είχε καλύψει την πλατεία, ενώ παράλληλα σταμάτησε η λειτουργία του σιντριβανιού.

Στις 23 Μαρτίου κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες, μετανάστες, μέλη συνδικάτων και αντιρατσιστικών οργανώσεων, είχε συμβεί το ίδιο. Τότε μία ομάδα διαδηλωτών πέταξε σαμπουάν στο σιντριβάνι του Συντάγματος, ως μία συμβολική κίνηση που έδειχνε την επιθυμία τους να "ξεβρωμίσει" ο τόπος από τον φασισμό και τον ρατσισμό.

Διαβάστε επίσης: «Μάχη» για τα ελληνικά χρώματα: Σε 2 Ολυμπιάδες «κατεβαίνει» ο Αθηναγόρας