ΕΛΛΑΔΑ

Mediterranean College-Εσπερίδα με θέμα Σύγχρονα Ψυχοπαιδαγωγικά

Mediterranean College-Εσπερίδα με θέμα Σύγχρονα Ψυχοπαιδαγωγικά

Με μεγάλη επιτυχία αλλά και με τις δύο αίθουσες του ασφυκτικά γεμάτες, πραγματοποιήθηκε από το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies, η Εσπερίδα με θέμα «Σύγχρονα Ψυχοπαιδαγωγικά Θέματα» στη Στοά του Βιβλίου.

Το κοινό παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή την εισήγηση του Ομότιμου Καθηγητή Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Εμμανουήλ Κολιάδη ο οποίος επιλέγοντας χαρακτηριστικά και πραγματικά παραδείγματα με ψυχοσυναισθηματικά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα των παιδιών και των εφήβων «υιοθέτησε» μια διαδραστική προσέγγιση συζήτησης και αντιμετώπισης των ζητημάτων με το κοινό, παραθέτοντας μια σειρά από εφικτές ψυχοπαιδαγωγικές πρακτικές επίλυσης τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ρόμπερτ Μέλλον, για να αναπτύξει το σημαντικό θέμα «Τιμωρία, Ψυχοπαθολογία και Ψυχοθεραπεία» απαντώντας στο ερώτημα πόσο δόκιμη είναι η τιμωρία ενός παιδιού ή ενός εφήβου. Ο Καθηγητής τόνισε-μεταξύ άλλων- ότι συγκεκριμένα προβληματικά στοιχεία συμπεριφορών, όπως ο ιδεοψυχαναγκασμός, η επιθετικότητα, οι αγχώδεις διαταραχές και η ελλειμματική προσοχή είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής της τιμωρίας.

Την εσπερίδα ολοκλήρωσε η Ειδική Παιδαγωγός και Δ/ντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Κ. Πηνελόπη Κονιστή, η οποία ανέλυσε το φλέγον θέμα της κακοποίησης στοιχειοθετώντας τον ορισμό της ενώ εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί τόσο από τους γονείς όσο και από το σχολείο και το κοινωνικό περίγυρο από τη στιγμή του εντοπισμού ενός περιστατικού κακοποίησης.

Στην εν λόγω Εσπερίδα συμμετείχαν φοιτητές & απόφοιτοι σχολών Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και λοιπών Ανθρωπιστικών Επιστημών, επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς.
Για περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα όλων των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το www.medcollege.edu.gr