ΕΛΛΑΔΑ

Μία ακόμη σύλληψη για την υπόθεση διακίνησης ηρωίνης

Μία ακόμη σύλληψη για την υπόθεση διακίνησης ηρωίνης

Ένα ακόμα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης συνελήφθη και κρατείται.

Το άτομο εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, μετά από μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με πηγές από το λιμενικό σώμα πρόκειται για Αλβανό υπήκοο στον οποίο είχε σταλεί μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου και είχε καταφέρει να διαφύγει. Ο συλληφθείς παραδόθηκε αυτοβούλως.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση της ποσότητας ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών και αξίας άνω των 30 εκατομμύρια ευρώ έχουν συλληφθεί 11 άτομα.

Πρόκειται για έξι Έλληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος, οι οποίοι θα απολογηθούν την Τρίτη και για πέντε Τούρκους υπηκόους, που θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Στους συλληφθέντες, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ότι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των Ελλήνων εμπλεκομένων, βρίσκεται ένας 40χρονος Έλληνας εφοπλιστής που φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, η πρώην σύζυγός του και ο γιος του.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο εφοπλιστής της Φιλοθέης με τα ναρκωτικά (pics)

Η πολυτελής ζωή με τα διαμάντια πίσω από το κύκλωμα ναρκωτικών