ΕΛΛΑΔΑ

Διαλογισμός… διαμαρτυρίας από Κινέζους στο Σύνταγμα (photos)

Διαλογισμός… διαμαρτυρίας από Κινέζους στο Σύνταγμα (photos)

Διαλογισμό διαμαρτυρίας κατά του Κινέζου πρωθυπουργού πραγματοποίησαν ακτιβιστές και λάτρεις του Φαλούν Γκονγκ στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Τετάρτης (18/6).

Περίπου 15 άτομα, ανάμεσά τους και η ομογενής παρουσιάστρια από την Αυστραλία, Τίνα Σοφού - που έχει μπει στο… μάτι των κινεζικών Αρχών λόγω της δράσης της ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς της χώρας και όσων μετέδιδε μέσω των ρεπορτάζ και του δελτίου ειδήσεων που παρουσίαζε στο διεθνές δίκτυο NTD - συνέθεσαν μια ασυνήθιστη εικόνα απέναντι από τη Βουλή, μαγνητίζοντας (όχι άδικα) τα βλέμματα των περαστικών.

Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Φάλουν Ντάφα, που διώκεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ως απειλή κατά της θρησκείας του κράτους , μέσω αυτής της πρωτότυπης διαμαρτυρίας, θέλησαν να ενημερώσουν το ελληνικό κοινό για τις συνεχιζόμενες καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού κ. Λι Κετσιάνγκ στη χώρα μας.

Παράλληλα συγκέντρωσαν υπογραφές ενάντια στις διώξεις μελών του Φάλουν Ντάφα στην Κίνα, ενώ ακολούθησε καθιστική σιωπηλή διαμαρτυρία με κεριά.

Λίγα λόγια για το Φαλούν Ντάφα

Το Φάλουν Ντάφα ή Φάλουν Γκονγκ («Μεγάλος Νόμος»), είναι μια αρχαία κινεζική εξάσκηση διαλογισμού που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα. Αποτελείται από δύο μέρη αλληλένδετα και αναπόσπαστα μεταξύ τους. Πρώτον, από το μέρος των ασκήσεων και πιο συγκεκριμένα από πέντε πολύ απλές στην εκμάθηση ασκήσεις. Οι τέσσερεις πρώτες σε όρθια στάση και η πέμπτη καθιστός διαλογισμός. Όλες οι ασκήσεις είναι με ήρεμες, γαλήνιες ήπιες κινήσεις ή ακόμη και στατικές. Δεν υπάρχει όριο στην ηλικία, ούτε κάποιος περιορισμός ως προς το ποιος επιτρέπεται να τις κάνει. Εφόσον μπορείτε να τις κάνετε είναι εντάξει. Δεύτερον, από το μέρος της «καλλιέργειας» που σημαίνει την εσωτερική καλλιέργεια του χαρακτήρα και του ήθους του ασκούμενου με τη συνεπή εφαρμογή των αρχών Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα (στα κινεζικά είναι Τζεν, Σαν, Ρεν αντίστοιχα).

Αυτές οι τρεις αρχές αποτελούν την καρδιά του Φάλουν Ντάφα και οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από αυτές. «Ντα Φα» στα κινεζικά σημαίνει «Μεγάλος Νόμος» και σύμφωνα με την εξάσκηση, οι τρεις αυτές αρχές αποτελούν το Μεγάλο Νόμο του σύμπαντος. Όλη η ύλη στο σύμπαν, από τα πιο μεγάλα ως τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια, περιέχει στην ουσία της αυτές τις τρεις συμπαντικές ποιότητες και αυτές αποτελούν την πλέον θεμελιώδη φύση του σύμπαντος. Αυτές είναι οι αρχές που καθοδηγούν την καθημερινή εξάσκηση του Φάλουν Ντάφα.

Από το 1992 που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό στην Κίνα μέχρι το 1999, το Φάλουν Ντάφα έγινε η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη εξάσκηση του είδους της στη χώρα και η πλέον δημοφιλής κυρίως λόγω των εκπληκτικών αποτελεσμάτων της στην υγεία και το ήθος των ανθρώπων. Αναφορές υπολόγιζαν τον αριθμό αυτών που ασκούσαν Φάλουν Ντάφα σε 70-100 εκατομμύρια.

Με επιμελή και συνεπή άσκηση και καλλιέργεια, μπορεί κάποιος να πετύχει με φυσικό τρόπο μια κατάσταση ανιδιοτέλειας, μεγαλύτερης επίγνωσης και βαθύτερης συνειδητότητας, εσωτερική αγνότητα και ισορροπία, τα οποία αποτελούν τη φυσική βάση για την πραγματικά αληθινή υγεία. Αληθινή Υγεία σε όλα τα επίπεδα, αφού «σώμα» και «νους» είναι ένα. Εν τέλει ο ασκούμενος φθάνει στον τελικό στόχο της εξάσκησης, σε αυτό που στις εσωτερικές παραδόσεις αποκαλείται «Φώτιση» ή «Επίτευξη του Τάο» (ή του «Τρόπου»).

Αν και το Φάλουν Ντάφα έχει ως στόχο την εσωτερική μεταμόρφωση του ίδιου του ανθρώπου, παρόλα αυτά μέσα από τη νοοτροπία, τη στάση ζωής και την εν γένει συμπεριφορά του κάθε ασκούμενου, επιτυγχάνει επίσης μια θετική αλλαγή στον κόσμο και την κοινωνία όσον αφορά στο ήθος, στην εντιμότητα, στην ανιδιοτελή προσφορά, κ.ο.κ.. Ένας ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ θα γίνει ένας πιο υπομονετικός γονιός, πιο ευσυνείδητος εργαζόμενος ή επαγγελματίας, πιο δοτικός και ανιδιοτελής προς τους συνανθρώπους του κλπ.

To Φάλουν Γκονγκ είναι δωρεάν και ασκείται ελεύθερα σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ομάδες εξάσκησης και ενώσεις υπάρχουν σε πάρα πολλές πόλεις ή ακόμα και σε εταιρίες, πανεπιστήμια και άλλους χώρους. Στο Φάλουν Ντάφα δεν υπάρχουν συγκεκριμένη οργάνωση, μέλη, γραφεία, συνδρομές, κατάλογοι μελών κλπ. Είναι απλά μία εξάσκηση. Όποιος θέλει μπορεί να την εξασκήσει και εφόσον το θελήσει μπορεί ελεύθερα να φύγει. Κανείς δεν θα του ζητήσει τον λόγο αφού ό,τι γίνεται, γίνεται εθελοντικά και από την καρδιά.

Δυστυχώς όμως στην Κίνα, τη χώρα που πρωτοσυστήθηκε, από το 1999 μέχρι και σήμερα διώκεται με απίστευτα βάρβαρους τρόπους.

Ο τότε πρόεδρος της χώρας, Ζιανγκ Ζεμίν, θεώρησε την πρωτοφανή εξάπλωση του Φάλουν Ντάφα ως απειλή και διέταξε να εξαλειφθεί.

Όσοι δεν συμμορφώθηκαν με τις διαταγές του καθεστώτος, απολύθηκαν από τη δουλειά τους, συκοφαντήθηκαν, φυλακίστηκαν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, βασανίστηκαν, ενώ κάποιοι θανατώθηκαν, προκειμένου να πουληθούν τα όργανά τους στη «μαύρη» αγορά μοσχευμάτων!

Την ίδια ώρα, οι ασκούμενοι εκεί υφίστανται αφάνταστα δεινά και καταπατήσεις ακόμα και βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους στα χέρια των κομμουνιστών εξουσιαστών…

Διαβάστε ακόμα:

Τρίκαλα: Η μαγεία της μητρότητας σε μια φωλιά χελιδονιών (photos)