ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Προς το ΤΑΙΠΕΔ έκταση στο Ποσειδώνιο

Θεσσαλονίκη: Προς το ΤΑΙΠΕΔ έκταση στο Ποσειδώνιο

Στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αναμένεται να συμπεριληφθεί και άλλο ένα ακίνητο της Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στην ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ (πρώην ΚΕΔ).


Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria, πρόκειται για ακίνητο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Ποσειδωνίου και είναι διαχωρισμένο σε τμήματα. Το ακίνητο, συνολικής έκτασης 86 στρεμμάτων, περιλαμβάνει τμήμα του Ποσειδωνίου, εκτάσεις γύρω από αυτό και ανατολικά μέχρι το οικόπεδο των Μύλων Αλλατίνη.

Ουσιαστικά πρόκειται για την έκταση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων, στον οποίο όμως έχουν παραχωρηθεί οι εγκαταστάσεις από το 2002 και για 20 χρόνια, καθώς και μία έκταση που χρησιμοποιείται ως ελεύθερο πάρκινγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ, για το εν λόγω ακίνητο έχουν διενεργηθεί οι νομικοί και τεχνικοί έλεγχοι ωστόσο, ακόμα δεν έχει μεταβιβαστεί στο Ταμείο.

Οι ίδιες πηγές πάντως αναφέρουν ότι το θέμα της μεταβίβασης της έκτασης αυτή την περίοδο είναι στάσιμο, καθώς η ΕΤΑΔ που έχει στην κατοχή της το ακίνητο αναμένεται να έχει επαφές με αρμόδιους φορείς της πόλης.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να πραγματοποιήσει επαφές με τις ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών προκειμένου εκτάσεις που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ να έρθουν στην κατοχή του.

Διαβάστε επίσης: Κομοτηνή: Πρόστιμα από 1.000 έως 6.000 ευρώ στους παράνομους του παζαριού