ΕΛΛΑΔΑ

Ρημάζει το Πεδίον του Άρεως

Ρημάζει το Πεδίον του Άρεως

Το πάρκο εκπέμπει SOS – Ταλαιπωρημένο, βρώμικο, κακοποιημένο, το πάρκο αφημένο στη μοίρα του ρημάζει ανάμεσα σε σκουπίδια και χρησιμοποιημένες σύριγγες.

Φωτορεπορτάζ: Διαμαντάκης Γιώργος, Κείμενο: Σκαρλίδου Νεφέλη

9 εκατομμύρια ευρώ, μακέτες και μια υποτιθέμενη ανάπλαση!

Ένα κόσμημα στην «καρδιά» της πόλης, μια έκταση άνω των 277 στρεμμάτων πρασίνου καταστρέφεται συστηματικά, παρά το μεγαλεπήβολο σχέδιο ανάπλασης του. Δεν χρειάζεται να έχεις ειδικές γνώσεις για να αναγνωρίσεις τα προβλήματα και τις κακοτεχνίες του πάρκου, ούτε να είσαι τακτικός θαμώνας για να δεις τα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν μέρα μεσημέρι.

Ανύπαρκτη συντήρηση

DSC 2142

Η κάμερα του Newsbomb.gr βρέθηκε στο Πεδίον του Άρεως ένα μεσημέρι καθημερινής ημέρας, για να συνομιλήσει με τους επισκέπτες του πάρκου και να καταγράψει τα όποια προβλήματα παρατηρούν εδώ και καιρό.

Όλο σχεδόν το πάρκο είναι γεμάτο με παγκάκια, τα οποία είναι σχεδόν άχρηστα, αφού η βλάστηση έχει κυριαρχήσει και τα έχει μετατρέψει σε ωραίες γλάστρες και παρτέρια. Τα δέντρα, οι θάμνοι και το πράσινο αφέθηκαν στην τύχη τους χωρίς φροντίδα. Οι μεγάλοι φοίνικες ξεραίνονται από κάποια ασθένεια και υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το τοπίο. Φυσικά, ούτε λόγος για νερό μέσα στο σιντριβάνι, που θα γέμιζε με χρώματα και ήχους τον πνεύμονα πρασίνου του κέντρου της Αθήνας.

Και αυτά που σας περιγράφουμε είναι μόνο οι πρώτες light εικόνες, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν σχεδόν αμελητέες μπροστά στα υπόλοιπα σημαντικότερα προβλήματα του πάρκου.

DSC 2155

Σκουπίδια παντού

Από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πάρκου είναι οι σωροί σκουπιδιών, που συσσωρεύονται σιγά σιγά σχηματίζοντας μια αυτοσχέδια χωματερή εντός του πάρκου. Οι κάδοι συχνά δεν έχουν σακούλες και φυσικά τα σκουπίδια δεν συλλέγονται από κανέναν υπεύθυνο! Οι τουαλέτες είναι κλειδωμένες και έχουν τοποθετηθεί χημικές, που για να τις φτάσεις πρέπει να κάνεις σλάλομ για να αποφύγεις τα σκουπίδια όλων των ειδών

Πακέτα από τσιγάρα, πού και πού κάποια σύριγγα, κουτάκια μπίρας και δεκάδες προφυλακτικά...

Η πορνεία και τα ναρκωτικά είναι πια κομμάτι του Πεδίου του Άρεως, όπου «φιλοξενεί» στις σκοτεινές του μεριές χρήστες εξαρτημένους που εκπορνεύονται με αντάλλαγμα λίγα ευρώ, για να πάρουν τη δόση τους. Οι σύριγγες και τα ναρκωτικά άλλωστε, είναι οι αποδείξεις ότι το πάρκο δεν είναι ένας φιλήσυχος πνεύμονας πρασίνου για παιδιά και οικογένειες, αλλά στέκι «χαμένων» ψυχών.

Οι ακατάλληλες παιδικές χαρές.

Οι παιδικές χαρές που βρίσκονται στο χώρο του Πεδίου του Άρεως έχουν κριθεί ακατάλληλες και έχουν σφραγιστεί, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες διαδικασίες συντήρησης τους. Ειδική πινακίδα πληροφορεί ότι η παιδική χαρά είναι ακατάλληλη για τη διασκέδαση των μικρών παιδιών. Ωστόσο, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που κατέγραψε η κάμερα του Newsbomb.gr, οι γονείς δεν πτοούνται από το σφράγισμα της παιδικής χαράς και βρίσκουν τρόπους να εισέλθουν μέσα χώρο για να απολαύσουν τα παιδιά τους το παιχνίδι, θα λέγαμε ίσως το επικίνδυνο παιχνίδι.

CSC 2186

Όπως παρατηρείτε, οι κούνιες είναι σπασμένες, πολλές σανίδες λείπουν από τη θέση τους, πράγμα που θα μπορούσε να κοστίσει ακόμα και την ζωή ενός παιδιού. Όμως, οι γονείς επιμένουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο πάρκο, ακόμα και αν ο κίνδυνος τραυματισμού του παιδιού είναι υψηλός.

Οι τακτικοί επισκέπτες του πάρκου και μόνιμοι κάτοικοι της γύρω περιοχής μίλησαν στην κάμερα του Newsbomb.gr και κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις και μαρτυρίες. Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό, ένα παιδάκι χτύπησε σοβαρά, καθώς έπεσε και χτύπησε ενώ έπαιζε στο πάρκο.

Διαβάστε επίσης:

Τραγικό ναυάγιο με δύο νεκρούς μετανάστες στο Καρλόβασι Σάμου