ΕΛΛΑΔΑ

Το εφετείο ακύρωσε την ανακήρυξη της νέας Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου!

Το εφετείο ακύρωσε την ανακήρυξη της νέας Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου!

Την ακύρωση της ανακήρυξης της Χριστιάνας Καλογήρου ως περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, κάνοντας δεκτή την προσφυγή βουλευτή και τριών τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την απόφαση του δικαστηρίου ανακοίνωσε με δήλωσή της η ίδια η κυρία Καλογήρου, τονίζοντας ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να επιτύχει την ανατροπή της.

«Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (ακυρώνεται η ανακήρυξή μου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Β’ Τμήμα), όπως είχε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου προκύψει, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών. Σέβομαι τις δικαστικές αποφάσεις. Όπως έχω δικαίωμα και υποχρέωση καταθέτω αμέσως αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά της εκλογής της υποψήφιας της Νέας Δημοκρατίας είχαν προσφύγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, καθώς και άλλα τρία τοπικά στελέχη του κόμματος, οι Δημήτρης Μάντζαρης, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και Βασίλης Τεντόμας, καθώς «δεν είχε παραιτηθεί εγκαίρως από τη θέση της γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου».

Διαβάστε ακόμα:

Σοκ στη Σπάρτη: Σκοτώθηκε 66χρονος από ανατροπή τρακτέρ

Τα μπουρίνια «έπνιξαν» τη μισή Ελλάδα

Κρήτη: Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το θάνατο του Βρετανού τουρίστα