ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαταλείπουν την πόλη με κάθε μέσο - Φεύγουν και οι τελευταίοι

Εγκαταλείπουν την πόλη με κάθε μέσο - Φεύγουν και οι τελευταίοι

Και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου εγκαταλείπουν σήμερα, παραμονή της Παναγίας τις πόλεις, και αναζητούν ανάσες δροσιάς στις παραλίες.

Η πληρότητα στα πλοία αγγίζει στον Πειραιά σε κάποια δρομολόγια και το 100%, ενώ με υψηλή πληρότητα αναχωρούν και τα πλοία από τη Ραφήνα και το Λαύριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Λιμενικό, μόνο την Τρίτη, πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά 20 δρομολόγια και αναχώρησαν 18.345 επιβάτες, έναντι 21.717 που είχαν αναχωρήσει το ίδιο διάστημα πέρσι.

Συνολικά, από την 1η μέχρι και τις 12 Αυγούστου φέτος 322.086 επιβάτες κινήθηκαν από και προς τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη έναντι 300.281 το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 80.029 επιβάτες διακινήθηκαν τις ίδιες ημέρες από και προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού έναντι 72.050 πέρσι.

Το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά συνιστά στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν και δεν έχουν βγάλει εισιτήριο, πριν κατέβουν στο λιμάνι, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, η Ελληνική Αστυνομία έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευση, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει :

· Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμούμενων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών.

· Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

· Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

· Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

· Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

· Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

· Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

· Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

· Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

· να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου
· να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
· να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
· να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους
· σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διαβάστε επίσης:

Τάφος Μεγάλου Αλεξάνδρου: Η Αμφίπολη «κρύβει» το μεγάλο μυστικό; (pics+vids)