ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Εφαρμόζεται σχέδιο «Καλλικράτης» - Κλείνουν 1 στα 3 τμήματα

ΕΛ.ΑΣ.: Εφαρμόζεται σχέδιο «Καλλικράτης» - Κλείνουν 1 στα 3 τμήματα

Σχέδιο «Καλλικράτης» στα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας όλης της χώρας επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με στόχο να αποδεσμευθούν αστυνομικοί που αυτή τη στιγμή υπηρετούν στα γραφεία για τις ανάγκες της αστυνόμευσης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα προτάσεις που βρίσκονται υπό επεξεργασία, εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός των Τμημάτων μετά τις συνενώσεις των υπηρεσιών θα είναι μειωμένος τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο σε σχέση με τον σημερινό και θα προσεγγίζει τον αριθμό των καλλικρατικών δήμων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», για την Αττική οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί προβλέπουν τη συνένωση των 93 Τμημάτων Ασφαλείας σε 50 και αντίστοιχα το ίδιο προβλέπεται και για τα Τμήματα Τάξης.

Στις προτάσεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται και προβλέψεις για μεταφορές υφιστάμενων υπηρεσιών σε άλλα Τμήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΑΤ Εξαρχείων, η μισή δύναμη του οποίου φυλά το ίδιο το Τμήμα. Προτείνεται λοιπόν η μεταφορά του κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια του προσωπικού και να μειωθεί ο αριθμός αστυνομικών που φυλάσσουν αστυνομικούς.

Το στοίχημα για τους επιτελείς είναι το όλο σχέδιο να μην έχει την τύχη των περίφημων Πολυδύναμων Αστυνομικών Τμημάτων που εγκαινιάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά αποσύρθηκαν λόγω των αδυναμιών στην υλοποίησή τους.

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2014: Άνοδος από 100 μέχρι 400 μόρια στις Νομικές Σχολές

Βάσεις 2014: Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα στο Newsbomb.gr

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ και για το πανάκριβο σκάφος του

Αυτός είναι ο ηρωικός πιλότος που απέτρεψε την πτώση του A-7Ε Corsair!

Τραγωδία στον Κόρνο: Έχασε τη «μάχη» η 31χρονη πρώην σύζυγος του αυτόχειρα

Κρήτη: «Λούης» ο Σήφης – Απηύδησε ο Ολιβιέ Μπεχρά