ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση κυκλώματος που δρούσε κατά ηλικιωμένων

Εξάρθρωση κυκλώματος που δρούσε κατά ηλικιωμένων

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που είχαν δημιουργήσει σπείρα η οποία δρούσε κατά ηλικιωμένων έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, στις περιοχές της Νίκαιας και της Σαλαμίνας. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ ένας ακόμη ύποπτος αναζητείται.

Πρόκειται για δύο άνδρες 50 και 53 ετών αντίστοιχα, έναν 26χρονος και έναν 28χρονος υπήκοος Αλβανίας που αναζητείται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το τελευταίο τρίμηνο, οι συλληφθέντες μετέβαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών όπου ένας από αυτούς, συνήθως ο 53χρονος συλληφθείς, εισερχόταν και παρακολουθούσε τα άτομα, κυρίως ηλικιωμένα, που προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών και τα ακολουθούσε κατά την έξοδό τους.

Στη συνέχεια, τα υποδείκνυε στους συνεργούς του, οι οποίοι τα προσέγγιζαν με τη χρήση δικύκλου και ο συνεπιβάτης αφαιρούσε την τσάντα τους με τη χρήση σωματικής βίας.

Στις περιπτώσεις κλοπών, ο συνεπιβάτης του δικύκλου αφαιρούσε την τσάντα του ατόμου από το παράθυρο του αυτοκινήτου, όπου επέβαινε.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί από την αστυνομία ότι η εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει δεκατρείς ληστείες σε βάρος πεζών και τέσσερις κλοπές σε οδηγούς και επιβάτες οχημάτων σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Πειραιά, Πέραμα, Νίκαια και Σαλαμίνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα τσάντες και είκοσι τρία πορτοφόλια, μία απόδειξη τράπεζας, ένα αστυνομικό δελτίο ταυτότητας και ένα βιβλιάριο τράπεζας με στοιχεία τρίτου ατόμου, ένα μπλοκ επιταγών με στοιχεία τρίτου προσώπου, οκτώ κινητά τηλέφωνα, πλήθος κλειδιών και τα χρηματικά ποσά των 4.475 ευρώ και των 230 δολαρίων Η.Π.Α.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης δύο δίκυκλα, που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρούπολη: Στιγμές τρόμου στον αέρα λόγω... γλάρου