ΕΛΛΑΔΑ

Διαγράφονται τα πρόστιμα ανέργων επιβατών του ΟΑΣΘ

Διαγράφονται τα πρόστιμα ανέργων επιβατών του ΟΑΣΘ

Διαγράφονται τα πρόστιμα, που επιβάλλονται από τους ελεγκτές των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, στους επιβάτες οι οποίοι είναι άνεργοι και ταξιδεύουν χωρίς εισιτήριο.

Στη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη (30/9) στη Θεσσαλονίκη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη, συζητήθηκαν τα θέματα της δωρεάν μετακίνησης ανέργων, της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου, της μείωσης των δρομολογίων, αλλά και της δημοσιοποίησης των οικονομικών στοιχείων του οργανισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Στεφανίδης δήλωσε ότι δρομολογείται η εκταμίευση ποσού 5 εκατομμυρίων από σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Μέχρι τότε, σε όσους ανέργους βεβαιώνονται πρόστιμα, δίνεται η δυνατότητα διαγραφής τους, με την προσκόμιση των σχετικών πιστοποιητικών. «Είναι ένα μέτρο κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται ήδη», τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, ενώ επέστησε την προσοχή ότι διαγραφή του προστίμου δικαιούνται μόνοι όσοι επιβάτες είναι αποδεδειγμένα άνεργοι.

Αναφορικά με τη μείωση των δρομολογίων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δεσμεύθηκε για την προέκταση του άξονα του 78Ν, όπως και για την επαναλειτουργία κατά 50 με 60% των γραμμών μετά τα μεσάνυχτα. Για το ζήτημα της αύξησης στην τιμή του εισιτηρίου, ο κ. Στεφανίδης υπερασπίστηκε την απόφαση με το αιτιολογικό της μείωσης της αντισταθμιστικής καταβολής.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσαν, από την πλευρά τους, τις θέσεις του κόμματος, εναντίον της αύξησης στην τιμή του εισιτηρίου, ενώ δήλωσαν τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για ενιαίο δημόσιο φορέα συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από μέλη της Κ.Ε., της γραμματείας της Ν.Ε., βουλευτές και άλλα στελέχη του κόμματος.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο 70χρονου στην ουρά τράπεζας

Βρέθηκε ύποπτο όχημα στα Εξάρχεια