ΕΛΛΑΔΑ

Εγνατία Οδός: Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ για την καραμπόλα

Εγνατία Οδός: Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ για την καραμπόλα

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΚΑΒ σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στην Εγνατία Οδό.

Η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ ήταν άμεση καθώς στο σημείο του δυστυχήματος προσήλθαν 9 ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Έδεσσας και της Πιερίας.

Τα ασθενοφόρα παρέλαβαν από τον τόπο του δυστυχήματος συνολικά 24 τραυματίες και 4 νεκρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα σημείο του δυστυχήματος αρκετοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ιδιωτικά οχήματα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

«Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ανταπεξήλθε άμεσα στο σοβαρότατο τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την σύγκρουση νταλίκας με επιβατικά αυτοκίνητα, το πρωί της Κυριακής 5 Οκτωβρίου 2014, στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος του χωριού Μέση κοντά στον κόμβο της Κουλούρας.

Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. (166), δέχθηκε κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 10:24 και το πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο του συμβάντος στις 10:30.

Αμέσως έγινε πλήρης εκτίμηση της κατάστασης και σε λίγα λεπτά συντονίστηκε μια μεγάλη επιχείρηση παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με την κινητοποίηση μονάδων του Ε.Κ.Α.Β. από τις όμορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Έδεσσας και της Πιερίας με 9 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα (με συνοδεία Γιατρών). Παράλληλα, κατά την διάρκεια πραγματοποίησης της επιχείρησης υπήρξε άμεση ανταπόκριση πολλών Διασωστών και Γιατρών του Ε.Κ.Α.Β., οι οποίοι με αυταπάρνηση προσήλθαν στους τομείς ευθύνης τους εθελοντικά (ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας), αποσκοπώντας στην βέλτιστη παροχή βοήθειας όπου αυτή θα κρινόταν αναγκαία.

Τελικά, από τον τόπο του δυστυχήματος τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. παρέλαβαν και μετάφεραν 23 τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, 1 τραυματία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», 1 νεκρό (απανθρακωμένη σορός) στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, 2 νεκρούς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» και 1 ακόμη νεκρό στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας (συνολική μεταφορά 24 τραυματιών και 4 νεκρών).»

Διαβάστε επίσης:

Φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό

ΔΕΙΤΕ: Φωτογραφία αναγνώστη από τη μεγάλη καραμπόλα στην Εγνατία

Καραμπόλα στην Εγνατία: Απανθρακωμένος ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου

Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό: Επιχείρηση απεγκλωβισμού επιβατών

Καραμπόλα θανάτου στην Εγνατία: Στο χειρουργείο τρεις τραυματίες

Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό: Σοβαρά ένα 4χρονο παιδί (pics)

Καραμπόλα στην Εγνατία - Οδηγός νταλίκας: «Δεν μου έκανε σήμα κανείς»

Καραμπόλα στην Εγνατία: Αποκαλυπτική μαρτυρία για την καραμπόλα

Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό: «Ερχόταν σαν τρελός» (vid)

Εγαντία οδός: Άνοιξε το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Κοζάνη

Καραμπόλα στην Εγνατία: Πρόβλημα στα φρένα επικαλέστηκε ο οδηγός της νταλίκας