ΕΛΛΑΔΑ

Με κατάληψη και κλείσιμο του ΕΚΠΑ απαντούν οι φοιτητές στις διαγραφές

Με κατάληψη και κλείσιμο του ΕΚΠΑ απαντούν οι φοιτητές στις διαγραφές

Αστυνομικές δυνάμεις μεταβαίνουν τώρα στη πρυτανεία υπό τον φόβο κατάληψης μετά τις ανακοινώσεις φοιτητών για κινητοποιήσεις και καταλήψεις σχολών του ΕΚΠΑ.

Συνεχής ενημέρωση

Ήδη το Χημικό τελεί υπό κατάληψη ενώ οι φοιτητές του τμήματος Φιλοσοφικής εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι το τμήμα θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη και την Παρασκευή 16-17 Οκτωβρίου 2014.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Απαιτούμε

Ανατροπή της κυβέρνησης και των πολτικών ΕΕ-ΔΝΤ, των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου, κάθε αντιλαϊκού νομοσχεδίου, και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Ανατροπή της κυβέρνησης και των πολτικών ΕΕ-ΔΝΤ, των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου, κάθε αντιλαϊκού νομοσχεδίου, και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Άρνηση-διαγραφή του χρέους

Καμία σκέψη για ψήφιση Οργανισμού στο ΕΚΠΑ!

Καμία σκέψη για διαγραφές φοιτητών

Να καταργηθεί το επαίσχυντο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων!

Καμία σκέψη για επανατοποθέτηση/απόλυση ΙΔΑΧ. Πρόσληψη του αναγκαίου εργασιακού δυναμικού για την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας της σχολής.

Κατάργηση των Κολλεγίων και κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης – ανατροπή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων – απόσυρση των νόμων για Αξιολόγηση, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ.Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τις δημοκρατικές ελευθερίες – κόντρα στην τρομοκρατία Κράτους–Εργοδοσίας–Κυβέρνησης και της φασιστικής νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τις δημοκρατικές ελευθερίες – κόντρα στην τρομοκρατία Κράτους–Εργοδοσίας–Κυβέρνησης και της φασιστικής νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τις σπουδές μας – καμία σκέψη για δίδακτρα και κατάργηση συγγραμμάτων.

Διεκδικούμε

·Ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό. Όχι σε ειδικεύσεις, διασπάσεις, κατατμήσεις.

·Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και συγκοινωνίες για όλους. Αύξηση των δαπανών για όλες τις φοιτητικές παροχές.

Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα. Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών.

·Έξω οι εργολαβίες (σίτιση-εστίες-φύλαξη-θέρμανση-καθαριότητα) από τις σχολές

Αποφασίζουμε

- Μπλοκάρισμα στην πράξη κάθε προσπάθειας εφαρμογής του μέτρου των διαγραφών

- Κατάληψη της σχολής την Πέμπτη 16/10 και κατάληψη στην Πρυτανεία στις 12

- Κλειστή σχολή την Παρασκευή 17/10 και συμμετοχή στην συγκέντρωση στο Υπουργείο παιδείας με τις καθαρίστριες του ΕΚΠΑ και τους μαθητές

- Κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος σε κάθε διαδικασία συνεδρίασης των οργάνων διοίκησης (σύγκλητος – κοσμητεία – τμήμα) μεταφορά των αποφάσεων και αιτημάτων μας, απαίτηση τοποθέτησης ενάντια στις διαγραφές

- Συντονισμός με τους εργαζόμενους και τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους

- Κατάληψη της σίτισης του ΕΚΠΑ τη Δευτέρα 20/10

- Εκδήλωση του φοιτητικού συλλόγου την Τρίτη 21/10

- Νέα Γενική συνέλευση την Τετάρτη 22/10»