ΕΛΛΑΔΑ

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του Θ. Φορτσάκη

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του Θ. Φορτσάκη

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρου Φορτσάκη περί «διατάραξης λειτουργίας πανεπιστημίου» (πλημμέλημα) διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Η ενέργεια αυτή ήρθε έπειτα από σχετική έγκληση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε ο κ. Φορτσάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες στη μήνυσή του δεν ζητά άμεση παρέμβαση της αστυνομίας και αναφέρει ότι δεν υπάρχουν καταστροφές στο πανεπιστήμιο.

Τονίζει όμως, κατά τις ίδιες πάντα πηγές, ότι η συμπεριφορά των ατόμων που εισέβαλαν στο χώρο δυσχεραίνει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, το οποίο όμως (όπως αναφέρει στην έγκλησή του) σήμερα λειτούργησε κανονικά.

Χθες το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολο Αλεξόπουλο, Χρήστο Μαντά και Θεανώ Φωτίου, ότι «εισήλθαν χωρίς άδεια στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, στα Προπύλαια, διευκολύνοντας παράλληλα την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαριστάμενους που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στο χώρο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι τρεις βουλευτές απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Σημειώνεται, ότι αστυνομικές δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο. Η ομάδα φοιτητών και εργαζομένων, που φαίνεται να πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και εισήλθαν μαζί με τους βουλευτές, πραγματοποιούν αυτήν τη στιγμή χωρίς σχετική άδεια συνάντηση- συνέλευση σε αίθουσα του κτιρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων».

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΠΑ: Καταλήψεων συνέχεια και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο