ΕΛΛΑΔΑ

Λεηλασίες σε Δημόσια έργα στο Ηράκλειο

Λεηλασίες σε Δημόσια έργα στο Ηράκλειο

Αντιμέτωποι με τους «ελαφροχέρηδες» του ηρακλείου έρχονται εργολάβοι του Δήμου σε καθημερινή βάση στην πρωτεύουσα της Κρήτης, αφού κάθε βράδυ επιτήδειοι «ξαφρίζουν» ότι μπορεί να φανταστεί ο νους.

Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως σίδηρος, χαλκός αλλά και βενζίνη την οποία κλέβουν από τα μηχανήματα που βρίσκονται σε περιοχές που εκτελούνται έργα.

Σύμφωνα με το inotos.gr, οι κλέφτες στη συνέχεια πωλούν τα κλοπιμαία, κερδίζοντας έτσι παράνομα χρήματα. Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, τόνίζει πως «η κατάσταση στα εκτελούμενα έργα είναι απελπιστική. Μόνο στην οδό Σπιναλόγκας, όπισθεν του Πολιτιστικού κέντρου, οι σιδερένιες σχάρες εκλάπησαν πέντε φορές. Από ότι έμαθα ο εργολάβος στο τέλος για να τις σώσει τις ηλεκτροσυγκόλλησε. Δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό περιστατικό. Στην παραλιακή έκοψαν το φωτιστικό και άφησαν τον σιδερένιο ιστό αλλά και καθημερινά έχουμε νέα κρούσματα αφού στην κυριολεξία λεηλατείται ότι μπορεί να έχει αξία».

Ο ίδιος μάλιστα καταγγέλλει πως μέχρι και ο χαλκός είναι στη λίστα με τα κλοπιμαία που σε καθημερινή βάση εμπλουτίζεται!

Σχετικές ειδήσεις