ΕΛΛΑΔΑ

Norman Atlantic: Επιτέλους στην Ελλάδα οι 106 διασωθέντες

Norman Atlantic: Επιτέλους στην Ελλάδα οι 106 διασωθέντες

Προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος της Aegean, λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου, που μετέφερε 106 διασωθέντες από το Norman Atlantic.​

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 106 Έλληνες επιβαίνοντες του πλοίου Norman Atlantic, το οποίο τα ξημερώματα της Κυριακής 28/12 έπιασε φωτιά ενώ έπλεε ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα.

Λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι οι Έλληνες διασωθέντες πάτησαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος, μετά από πολύωρη καθυστέρηση στην Ιταλία λόγω σφοδρής κακοκαιρίας.

Τους διασωθέντες κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας περίμεναν με αγωνία οι δικοί τους άνθρωποι, φωνάζοντας χαρακτηριστικά "Ήρωες".

Εμφανώς ταλαιπωρημένοι, αλλά ανακουφισμένοι που η περιπέτεια τους έλαβε τέλος, οι Έλληνες διασωθέντες κατήγγειλαν τη στάση του καπετάνιου και τους χειρισμούς του την ώρα που το πλοίο έπιασε φωτιά.

Το αεροπλάνο που βρισκόταν από το βράδυ της Τρίτης 30 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο του Πρίντεζι, επρόκειτο να απογειωθεί στις 08:30 το πρωί, ωστόσο, δεν τα κατάφερε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Μπρίντιζι.

Την ευθύνη του επαναπατρισμού τους έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Aby Jannette με τους διασωθέντες του Norman Atlantic, έφθασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο λιμάνι του Τάραντα της Ιταλίας, όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης, ενώ σύμφωνα με πληροδορίες στο πλοίο βρίσκονται 26 Έλληνες διασωθέντες.

Συνολικά, οι Έλληνες διασωθέντες από το Norman Atlantic είναι 236, ωστόσο οι λίστες αναμένεται να επικαιροποιηθούν εκ νέου.

Εντός της ημέρας αναμένεται στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος επικαιροποιημένη λίστα και με τους Έλληνες διασωθέντες που έφτασαν στο Μπρίντιζι με το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δώσει οι ιταλικές Αρχές στο αρχηγείο του Λιμενικού, στο πλοίο «San Giorgio» επέβαιναν 130 άτομα, εκ των οποίων 118 ήταν Έλληνες, ενώ ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερος.

Σχετικές ειδήσεις