ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποίηση εθελοντών για το Βαγγέλη Γιακουμάκη, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Κινητοποίηση εθελοντών για το Βαγγέλη Γιακουμάκη, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Έρευνα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, προκειμένου να εντοπιστεί ο φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος αγνοείται εδώ και 21 μέρες από τα Ιωάννινα, διοργανώνεται αύριο Σάββατο 28/02.

Το κάλεσμα απευθύνεται μέσω των social media για αύριο στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά.

«Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 μαζευόμαστε όλοι στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά να βοηθήσουμε να βρούμε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη» ανεφέρεται στη σελίδα που δημιουργήθηκε για το λόγο αυτό στο facebook.

Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έχει θεαθεί στον Πειραιά.

giakoumakis

Όσοι πολίτες σπεύσουν στο σημείο για να συνδράμουν στις έρευνες αναμένεται να χωριστούν σε ζώνες ευθύνης, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η αναζήτηση.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ήταν 6 Φεβρουαρίου όταν τα ίχνη του 20χρονου χάθηκαν ξαφνικά από την Γαλακτοκομική Σχολή, όπου φοιτούσε στα Ιωάννινα και έκτοτε έρχονται στο φως στοιχεία που συγκλονίζουν.
Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του συνεσταλμένου Βαγγέλη περιμένουν καρτερικά ένα θετικό νέο, ένα στοιχείο που θα ρίξει φως στο μυστήριο της εξαφάνισης του.

Έρευνες στην Αττική

Το βράδυ της Τρίτης 24/02 οι έρευνες για τον αγνοούμενο 20χρονο φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη επικεντρώθηκαν στην Αττική.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, τρεις μάρτυρες κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι είδαν έναν νεαρό που έμοιαζε πολύ στον 20χρονο Βαγγέλη να κινείται την Τρίτη (24/02/2015) με το μετρό και τον ΗΣΑΠ.
Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν τον νεαρό να κινείται στον Πειραιά, στην Ομόνοια και στο Μοναστηράκι.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, συγγενείς του αγνοούμενου φοιτητή μετέβησαν επί τόπου στους σταθμούς και εξετάζουν τα βίντεο που έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.
Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για λογαριασμό της οικογένειας Γιακουμάκη, μιλώντας στο Newsbomb.gr, επιβεβαίωσε την εν λόγω έρευνα.

Η ημέρα που εξαφανίστηκε

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, ο Βαγγέλης την ημέρα που εξαφανίστηκε μετά το γεύμα στην τραπεζαρία της Σχολής, πήγε κατευθείαν στο δωμάτιο του, ο συγκάτοικός του αναφέρει ότι ο 20χρονος βγήκε από το δωμάτιο για να επισκεφτεί τις εξωτερικές τουαλέτες. Όταν επέστρεψε, ωστόσο, κάτι είχε συμβεί και ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος, πήρε τα κλειδιά και φορώντας μόνο το φούτερ του έφυγε δίχως να πει που πάει.
Το τελευταίο καταγεγραμμένο στίγμα του Βαγγέλη είναι από κάμερα κοντινού βενζινάδικου όπου τον δείχνει να περπατά στο δρόμο έξω από τη Σχολή με κατεύθυνση προς Γιάννενα, ενώ προηγουμένως είχε αγοράσει ένα ολόκληρο εισιτήριο για το ΚΤΕΛ. Και εκεί τα ίχνη του χάνονται, καθώς η κάμερα δεν έχει καταγράψει την επιστροφή του.
Συμφοιτήτρια του έχει καταθέσει ότι είδε τον Βαγγέλη μέσα στην Σχολή και τον χαιρέτησε, περίπου στις 3 παρά δέκα το μεσημέρι της Παρασκευής και από εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη μαρτυρία που να δίνει το στίγμα του 20χρονου φοιτητή.
Ο συγκάτοικος του έφυγε από την Σχολή περίπου στις 4.20 και πέντε λεπτά αργότερα επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Είναι πολύ πιθανόν ο οδηγός του λεωφορείου που ανέφερε ότι πήρε τον Βαγγέλη το μεσημέρι εκείνο, να μπερδεύτηκε με το συγκάτοικο του.


Καταγγελίες για bullying

Σοκαριστικές λεπτομέρειες από τα καψόνια που φέρεται να έκανε η ομάδα συμπατριωτών του έρχονται στο φως, ενώ πληθαίνουν οι μάρτυρες που αναφέρουν τα περιστατικά bullying που ζούσε ο 20χρονος.
Η Αστυνομία αντιμετωπίζει με επιφύλαξη ορισμένες καταγγελίες για στρατιωτικού τύπου «καψόνια» σε βάρος του 20χρονου, καθώς κάποιες από τις μαρτυρίες επιβεβαιώνονται, αλλά και κάποιες άλλες είναι αντιφατικές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές από τις καταθέσεις συμμαθητών, διδασκόντων της Γαλακτοκομικής Σχολής, συγγενών και άλλων προσώπων, ο ίδιος ο σπουδαστής πέρυσι την άνοιξη, όταν τέθηκε το ζήτημα της αλλαγής δωματίου απέφυγε να μιλήσει για τα περιστατικά εκφοβισμού.
Ο 20χρονος, μάλιστα, συνέχιζε να συναναστρέφεται με την παρέα των Κρητικών, χωρίς να εξαναγκάζεται σε κάτι τέτοιο, όπως μαρτυρούν οι συμμαθητές του.

Σχετικές ειδήσεις