Θεσσαλονίκη: Νέο κοινωνικό τιμολόγιο από την ΕΥΑΘ

Κωνσταντίνος Σκορδούλης

Θεσσαλονίκη: Νέο κοινωνικό τιμολόγιο από την ΕΥΑΘ

Νέο κοινωνικό τιμολόγιο με δωρεάν παροχή νερού για κατανάλωση μέχρι 30 κυβικών ανά τετράμηνο και έκπτωση 50% για χρήση της τάξης των 31 έως 80 κυβικών, ανακοίνωσε η Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ).

Ωστόσο, καμία έκπτωση δεν προβλέπεται πλέον για τις θεωρούμενες ως υψηλές καταναλώσεις, άνω των 81 κυβικών.

Ήδη, στο προηγούμενο κοινωνικό τιμολόγιο που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2014 έχουν ενταχθεί 4.000 καταναλωτές. Η σχετική απόφαση εφαρμόζεται για άτομα χαμηλού εισοδήματος, με συνολικό φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα προστατευόμενα τέκνα.

Οι ενδιαφερόμενοι (ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους) θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό και Ε9 της εφορίας) και να είναι οι ίδιοι υπόχρεοι του λογαριασμού ύδρευσης.

Αναλυτικότερα ισχύουν τα εξής:

  • Οι έχοντες τις προϋποθέσεις ένταξης στο νέο κοινωνικό τιμολόγιο μπορούν να γίνονται υπόχρεοι χωρίς να χρειάζεται πλέον να πληρώνουν τις προβλεπόμενες εγγυήσεις, που ανέρχονται σε 56-100 Ευρώ
  • Για κατανάλωση έως 30 κυβικών (m3) νερού ανά τετράμηνο η παροχή είναι δωρεάν και οι υπόχρεοι πληρώνουν μόνο το πάγιο (10 ευρώ).
  • Για κατανάλωση 31– 80 m3 ανά τετράμηνο ισχύει έκπτωση 50%.
  • Για κατανάλωση πλέον των 81 m3 νερού ανά τετράμηνο ουδεμία έκπτωση ισχύει.

Στο προτεινόμενο κοινωνικό τιμολόγιο που θα έχει ισχύ μέχρι τέλους του 2015 συμπεριλαμβάνονται και οι μέχρι σήμερα δηλωθέντες καταναλωτές. Οι έχοντες κατανάλωση μεγαλύτερη των 81 κυβικών θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και με επιστολή για τη νέα πολιτική της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved