ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Ένταση και τραυματισμοί για το νερό! (photo-video)

Βόλος: Ένταση και τραυματισμοί για το νερό! (photo-video)

«Εκτροχιάσθηκε»η κατάσταση στο κέντρο του Βόλου με αφορμή την ψήφιση του νέου Κανονισμού Ύδρευσης.

Η κατάσταση είχε πυροδοτηθεί τις τελευταίες ημέρες και κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο κτήριο της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης -Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου.

Σύμφωνα με το e-volos, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις κατέληξαν αφενός στην απαξίωση των θεσμών και αφετέρου σε συγκρούσεις πολιτών με αστυνομικές δυνάμεις μέρα μεσημέρι στον κεντρικό ιστό της πόλης.

Τελικά, ο νέος Κανονισμός Άρδευσης υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ωστόσο η υπόθεση «σημαδεύτηκε» από τον τραυματισμό ενός πολίτη και ενός αστυνομικού.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στην οποία αναφέρει ότι καταδικάζει με τον πιο «απερίφραστο τρόπο το όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, εναντίον των πολιτών που βρέθηκαν εκεί διεκδικώντας τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψη τους για τα θέματα σχετικά με τη διαχείριση του νερού άρδευσης που θα συζητιόταν από το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης.
Καταδικάζει επίσης με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία ατόμων ιδιωτικής ασφάλειας (σωματοφύλακες) του δημάρχου σε θεσμικές δημόσιες λειτουργίες του Δήμου και των επιχειρήσεών του (συνεδριάσεις) την ίδια στιγμή που ο ίδιος απαγορεύει την παρουσία πολιτών σε αυτές, καταργώντας στην πράξη τον νόμο που ορίζει σαφώς την δημοσιότητα των συνεδριάσεων»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική Αρχή του Βόλου με την οποία χαρακτηρίζει «αποκαρδιωτική, για μια ακόμη φορά τη στάση και τη συμπεριφορά της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, αλλά δυστυχώς γι' αυτή και ευτυχώς για την κοινωνία μας το «πάρτι» του μπάχαλου και της βίας τελικά ματαιώθηκε νωρίς».

Σχετικές ειδήσεις