ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιόχωρα: Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση εκατοντάδων μεταναστών

Παλαιόχωρα: Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση εκατοντάδων μεταναστών

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης διακοσίων εξήντα ενός παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος, το βράδυ της Τρίτης, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Παλαιοχώρας Χανίων πραγματοποίησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή παραπλέοντος πλοίου.

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους μεταφοράς παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Άμεσα έσπευσαν ένα σκάφος του ελληνικού Λιμενικού και δύο παραπλέοντα πλοίο. Υπό το συντονισμό του Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ΕΚΣΕΔ, το M/V “MSC ALBANY” Σημαίας Λιβερίας περισυνέλεξε διακόσιους εξήντα έναν αλλοδαπούς και τους μετέφερε πρώτες πρωινές ώρες χθες (10/6) στο αγκυροβόλιο της Παλαιόχωρας Χανίων ν. Κρήτης.

Με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής οι ανωτέρω αλλοδαποί αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το “MSC ALBANY” με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους και, στη συνέχεια, συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών με τη συνδρομή οχημάτων του Ναύσταθμου Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, λεωφορείου του ΚΤΕΛ Χανίων και τουριστικού λεωφορείου, στο κλειστό γυμναστήριο Χανίων, συνοδεία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και περιπολικών οχημάτων της Λιμενικής Αρχής Χανίων και της οικείας Αστυνομικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

Σχετικές ειδήσεις