ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη για τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στο Πεδίο του Άρεως

Σύσκεψη για τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στο Πεδίο του Άρεως

Η διευθέτηση του ζητήματος των Σύρων προσφύγων που έχουν εγκατασταθεί σε σκηνές στο Πεδίον του Άρεως, υπήρξε το αντικείμενο σύσκεψης εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη σύσκεψη συνομολογήθηκε η ανάγκη να υπάρξει μια μόνιμη δομή αναβαθμισμένης συνεργασίας υπουργείων, ΟΤΑ και ΜΚΟ, υπό τη μορφή "ομάδας έργου", που θα αντιμετωπίζει τις άμεσες ανάγκες που θα προκύπτουν και θα εκπονεί μακροπρόθεσμα σχέδια δράσης για το προσφυγικό ζήτημα στην Αθήνα. Στην κατεύθυνση αυτή, η Περιφέρεια Αττικής θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο.

Προτάθηκαν επίσης λύσεις για την πληροφόρηση των προσφύγων για τις υπάρχουσες δομές υποστήριξης, την καθαριότητα και υγιεινή τους, την προσωρινή στέγαση και σίτιση που έχουν ανάγκη.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου και συμμετείχαν εκπρόσωποι του δήμου Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης και Αντώνης Καφετζόπουλος, της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, "Γιατροί του Κόσμου", "Πράξις", "Άρσις" και "Νόστος".