ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Πυροσβέστες διέσωσαν ανήμπορο γυπαετό

Ρέθυμνο: Πυροσβέστες διέσωσαν ανήμπορο γυπαετό

Tραυματισμένος γυπαετός κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά, «καλώντας» τους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν.

Χωρίς τα κουράγια, όπως λένε στα Χανιά οι ντόπιοι, στο να πετάξει, ο γυπαετός βρέθηκε σε ταράτσα μονοκατοικίας στην περιοχή Βαμβακόπουλο των Χανίων. Άμεσα οι περίοικοι που αντιλήφθηκαν τον ανήμπορο αετό, κάλεσαν την Π.Υ.

Τρεις πυροσβέστες ανέλαβαν να πλησιάσουν και μετά από προσπάθεια να πιάσουν τον γυπαετό, χωρίς να τον πληγώσουν και να τον τοποθετήσουν σε χάρτινη κούτα, ώστε να τον μεταφέρουν στο καταφύγιο περίθαλψης άγριων ζώων. Εκεί οι ειδικοί του παράσχουν ήδη τις βοήθειες που χρειάζεται, ώστε ανοίγοντας τα φτερά του που ξεπερνούν το 1,5 μέτρο σε πλήρη ανάπτυξη, να βρεθεί στα ορεινά και στις κορφές στις Χανιώτικες Μαδάρες.

Οι πυροσβέστες, δεν αρνήθηκαν στο να χρησιμοποιήσουν τα υπηρεσιακά μπουφάν τους για να πιάσουν τον γυπαετό παίρνοντας όμως και τις απαραίτητες προφυλάξεις φορώντας τα κράνη τους, για να αποφύγουν τυχόν χτύπημα από το τεράστιο ράμφος του. Η προσπάθεια κράτησε αρκετή ώρα δεδομένου ότι ο γυπαετός, μη γνωρίζοντας αρχικά τις προθέσεις των πυροσβεστών, πήγαινε από ταράτσα σε ταράτσα, έως ότου κατέληξε στο έδαφος, δίπλα στον κεντρικό δρόμο της Λεωφόρου Καζαντζάκη, όπου εκεί έγινε και ο εγκλωβισμός του.

Σχετικές ειδήσεις