ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: «Μαϊμού» εφοριακός εξαπάτησε εφοριακό και απέσπασε 1.100 ευρώ

Ηλεία: «Μαϊμού» εφοριακός εξαπάτησε εφοριακό και απέσπασε 1.100 ευρώ

Υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένου εξετάζουν οι Αστυνομικές Αρχές με δράστη έναν νεαρό άνδρα, που, προσποιούμενος τον Εφοριακό, απέσπασε από 87χρονο συνταξιούχο στην Κάμενα, το ποσό των 1.100 ευρώ, για υποτιθέμενη, ληξιπρόθεσμη οφειλή του γιου του προς την Εφορία, ύψους 1.200 ευρώ.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, βρισκόταν μόνος στο σπίτι - όπου διαμένει με την σύζυγο και την οικογένεια του γιου του - όταν, γύρω στις 11:30 το πρωί, ένας άγνωστος άνδρας, γύρω στα 30, καλοντυμένος τον πλησίασε, όπως σημείωσε ο 87χρονος.

Προσποιούμενος τον εφοριακό, ισχυρίστηκε ότι ο γιος του, έχει φορολογικές εκκρεμότητες συνολικού ύψους 1.200 ευρώ και, αν δεν τακτοποιηθούν άμεσα, θα υπάρχουν προσαυξήσεις, με αποτέλεσμα το ποσό μέρα με την ημέρα, να μεγαλώνει. Ήταν τόσο πειστικός μάλιστα, που, «κατάφερε» τον 87χρονο συνταξιούχο, να του δώσει τα χρήματα.

Μάλιστα, όταν ο τελευταίος του είπε πως, έχει μόνο 1.100 ευρώ να του δώσει, ο «μαϊμού» εφοριακός τον διαβεβαίωσε ότι θα συμπληρώσει ο ίδιος (!!!) τα 100 ευρώ, για να..προλάβουν τις προσαυξήσεις. Έτσι, ο ηλικιωμένος άνδρας του έδωσε 1.100 ευρώ, θεωρώντας ότι βοηθάει το παιδί του, να τακτοποιήσει την οφειλή του.

«Πρόλαβε» κι έφυγε

Ο «μαϊμού» εφοριακός… πρόλαβε και έφυγε, με ένα λευκό Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, αφού λίγο αργότερα, έφτασε στο σπίτι ο γιος του ηλικιωμένου και όταν του εξιστόρησε το γεγονός, διαπίστωσαν ότι είχε πέσει θύματα απάτης και κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις