ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Προπαγάνδα καταγγέλουν οι μεταλλωρύχοι - Διαψεύδει ο ιερέας το περιστατικό (pic)

Χαλκιδική: Προπαγάνδα καταγγέλουν οι μεταλλωρύχοι - Διαψεύδει ο ιερέας το περιστατικό (pic)

Την απάντησή τους έδωσαν οι μεταλλωρύχοι για δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για επίθεση ομάδας ατόμων κατά του ιερέα της Στρατονίκης Χαλκιδικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των μεταλλωρύχων έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε ανοιχτά την ωμή προπαγάνδα σε βάρος μας και την προφανή προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης στην περιοχή μας, με αφορμή την προσπάθειά μας να μιλήσουμε με τον ιερέα της Στρατονίκης, πατέρα Ευστράτιο, χθες τη νύχτα.

Μέσα σε λίγες ώρες, είδαμε την προσπάθειά αυτή να μετατρέπεται σε «τραμπούκικο επεισόδιο βίας» και να αναπαράγεται σε χοντροκομμένους τίτλους που κάνουν λόγο ακόμα και για «πυροβολισμούς» και «πολιορκία»! Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία, δηλώνουμε με έμφαση ότι:

Όσα αναπαράγονται σκοπίμως σήμερα για βία εναντίον του πατέρα Ευστράτιου, είναι και αυτό το προσυπογράφει και ο ίδιος, στημένα ψέματα.

Δεν είμαστε τραμπούκοι, αλλά μεταλλωρύχοι, που χάσαμε την δουλειά μας. Εμείς ουδέποτε στραφήκαμε και ουδέποτε θα στραφούμε εναντίον συμπολιτών, μας, και πολύ δε περισσότερο των ιερέων μας τους οποίους και τιμούμε και αγαπάμε.

Το πρώτο βήμα για την ομόνοια και την ενότητα στον τόπο μας το κάναμε εμείς και συνεχίζουμε να το κάνουμε, και δεν χρειαζόμαστε κανέναν να βάλει τάξη στα χωριά μας.

Αν κάποιοι έμαθαν να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, εδώ κάνουν λάθος. Γιατί ούτε τραμπούκοι θα γίνουμε ούτε την αναρχία θα φέρουμε. Γι’ αυτό:

Ζητούμε από τον δημοσιογραφικό κόσμο, τον στοιχειώδη σεβασμό και την τήρηση των απαιτούμενων ισορροπιών ειδικά σε μια τέτοια συνθήκη για μας και τις οικογένειές μας.

Ζητούμε από τους τοπικούς άρχοντες και τους πολιτικούς αντί να κάνουν δηλώσεις στα ραδιόφωνα και post στο Twitter να προσεγγίσουν το θέμα με σοβαρότητα.

Περιμένουμε να ‘ρθουν εδώ όλοι όσοι ασχολούνται μαζί μας, να μας δουν στα μάτια και να μας πουν τι θα κάνουμε από δω και πέρα. ΌΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΒΕΡΕΣΕ!

Από τα Σωματεία Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας»

Σχετικές ειδήσεις