ΕΛΛΑΔΑ

«Συκοφάντης ο Κούγιας»

«Συκοφάντης ο Κούγιας»
Ανακοίνωση κατά του Αλέξη Κούγια εξέδωσαν οι αδελφοί Κανελλόπουλοι, τον οποίο χαρακτηρίζουν συκοφάντη...

Ανακοίνωση κατά του Αλέξη Κούγια εξέδωσαν οι αδελφοί Κανελλόπουλοι, τον οποίο χαρακτηρίζουν συκοφάντη, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να αναγάγει τον Αθανάσιο Κανελλόπουλο σε κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης με τα «στημένα» παιχνίδια.

Η ανακοίνωση που είναι γραμμένη σε έντονο ύφος, αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες, μετά τη δημοσίευση του πορίσματος που συνετάγη με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα «στημένα παιχνίδια» στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατά το χρονικό διάστημα 2008-2011 και με αφορμή την πρόταση της Κας Εισαγγελέως για να ασκηθεί εις βάρος του τετάρτου εξ ημών ποινική δίωξη για ΑΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ σε δύο αδικήματα, ο κ. Αλέξιος Κούγιας προβαίνει σε αλλεπάλληλες δηλώσεις στα ΜΜΕ, με τις οποίες, με προφανή σκοπό την κατασυκοφάντησή μας οικογενειακώς και τη δημιουργία εντυπώσεων για τον επηρεασμό κυρίως της κοινής γνώμης και, όπως πιστεύει, και των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών, επιχειρεί με ισχυρισμούς, που δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά περιστατικά, που αναδύονται μέσα από το πόρισμα, και με δικούς του συλλογισμούς, να αναγάγει τον εξ ημών Αθανάσιο Κανελλόπουλο σε δήθεν κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, κάτι το οποίο είναι παντελώς αβάσιμο, αλλά και δεν προκύπτει και από αυτό τούτο το πόρισμα, καθώς και από την προτεινόμενη άσκηση κατ' αυτού ποινικής δίωξης (απλή συνέργεια σε δύο πράξεις). Σημειωτέον δε ότι η προτεινόμενη ποινική δίωξη στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε δύο τηλεφωνικές του συνομιλίες, των οποίων πάντως το περιεχόμενο θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα και όχι, βεβαίως, από τον κ. Κούγια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας ισχυρίζεται, ότι τα κακώς κείμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου και, ειδικότερα, τα όσα αναφέρονται στο προαναφερόμενο πόρισμα οφείλονται και στον πλημμελή τρόπο απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης από τους εκάστοτε αθλητικούς δικαστές και, κυρίως, ισχυρίζεται ψευδέστατα ότι οι εν λόγω αθλητικοί δικαστές «διορίζονται» από τον Αθανάσιο Κανελλόπουλο και τους λοιπούς αδελφούς του, που είναι δικαστικοί λειτουργοί, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις των αθλητικών δικαστών γενικώς (όχι μόνον σε υποθέσεις που αφορούσαν τον ίδιο) να μην είναι αποφάσεις των ιδίων των δικαστών, αλλά, ουσιαστικώς, να επιβάλλονται σ' αυτούς από όλους εμάς ανεξαιρέτως και έτσι δημιουργείται δήθεν προστασία σε παρανομούντες!!!

Περισσότερα στο Onsports.gr