ΕΛΛΑΔΑ

«Καρατομείται» ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ μετά την πρόταση για φυλάκιση των λαθρεπιβατών

«Καρατομείται» ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ μετά την πρόταση για φυλάκιση των λαθρεπιβατών

Με τη φράση «εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας» ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αντέδρασε με έντονο τρόπο στην πρόταση του προέδρου του ΟΑΣΑ, Γρηγόρη Δημητριάδη να αλλάξει η ποινή της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από πταίσμα σε πλημμέλημα, ώστε να συλλαμβάνονται οι λαθρεπιβάτες και να τιμωρούνται από τρία έως πέντε έτη.

«Εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει τέτοιου είδους προτάσεις, ειδικά όταν προέρχονται «από ανθρώπους που έχουν πολλά χρόνια στις ηγεσίες των συγκοινωνιών, έχουν ευθύνη για το χάλι τους, για τις προτάσεις που έχουν κάνει, για τους λαθροκυνηγούς και για όλα όσα έχουμε δει».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «έχουν ευθύνη εκείνοι που τους τοποθέτησαν σε αυτές τις θέσεις αλλά έχουμε ευθύνη κι εμείς που δεν τους έχουμε αλλάξει ακόμη, για διάφορους λόγους».

Η δωρεάν μεταφορά με τα ΜΜΜ για δύο εβδομάδες, όταν εφαρμόστηκαν οι ελεγχόμενες τραπεζικές συναλλαγές, κόστισε «κάτι παραπάνω» από 10 εκ. ευρώ, ενημέρωσε επίσης ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος - με αφορμή τα ερωτήματα που τίθενται για αυτό το θέμα - κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λογική παλαιοκομματισμού, λαϊκισμού, αλλά και για φιλοσοφία απόμακρη από τα προβλήματα του πολίτη.

«Προσπαθείτε να μας ενοχοποιήσετε για αυτό και κάνετε ότι δεν θυμάστε πώς βρέθηκε η χώρα με την πολιτική σας και με τα capital controls όταν στελέχη της ΝΔ έπαιρναν τηλέφωνο στις Βρυξέλλες και ζητούσαν χειρότερα πράγματα, όπως γίνεται και τώρα στην διαπραγμάτευση» είπε ο κ. Σπίρτζης.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης απάντησε στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση για τις τιμές των εισιτηρίων, σημειώνοντας πως ενώ με τη Συμφωνία του καλοκαιριού ψήφισαν την επιβολή ΦΠΑ, σήμερα, αντί να επαινέσουν την κυβέρνηση, που πέτυχε να μην μπει πρόσθετη αύξηση στα εισιτήρια εξ αυτού του λόγου, τη λοιδορούν.

Σχετικές ειδήσεις