ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Αποχωρούν από το μπλόκο της Κουλούρας οι αγρότες

Ημαθία: Αποχωρούν από το μπλόκο της Κουλούρας οι αγρότες

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή (30/10) οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας αποφάσισαν την αποχώρησή τους από τον κόμβο της Κουλούρας.

Μετά από οκτώ ημέρες στον κόμβο της Κουλούρας, το μπλόκο που έστησαν στις 22 Οκτωβρίου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας, διαλύεται σύμφωνα με απόφασή τους.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, σε νέα τους συνάντηση τις προσεχείς ημέρες θα επιλέξουν τη νέα μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.

Με την κινητοποίησή τους αυτή, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονταν για τα προωθούμενα μέτρα, κυρίως αναφορικά με το ασφαλιστικό και φορολογικό τους.

Στο μεταξύ, «άκαρπη» χαρακτηρίστηκε η χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του μπλόκου της Κουλούρας με το διοικητή του ΟΓΑ, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, η κάθοδος στην Αθήνα θεωρείται «περισσότερο από σίγουρη». Απλώς, όπως εξήγησε, αγρότες και κτηνοτρόφοι περιμένουν να «κλειδώσει» η ημερομηνία ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου.

Σχετικές ειδήσεις