ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Αγρότες κλείνουν την Εθνική Οδό

Άρτα: Αγρότες κλείνουν την Εθνική Οδό

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων, πραγματοποιείται το πρωί της Δευτέρας (9/11) στο κόμβο της Άρτας, στη γέφυρα Καλογήρου.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου διαμαρτύρονται για τα μέτρα που αφορούν τον κλάδο τους και προβλέπονται στο νέο μνημόνιο. Πρόθεσή τους, είναι -όπως τονίζουν- να προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού, για 3 ώρες.

«Αντιστεκόμαστε στον θάνατό μας» τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η 24χρονη πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας Μυρτώ Λύκα, η οποία προσθέτει ότι εάν περάσουν τα νέα μετρά, τότε θα κλείσουν οι περισσότερες επιχειρήσεις.

«Τα μέτρα που έρχονται καταστρέφουν έναν κλάδο, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε παρακμή» υποστηρίζει το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Μιχάλης Τζίμας, και συμπληρώνει: «Ο αγώνας που ξεκάνει σε όλη την Ελλάδα, δεν θα αποτρέψει μόνο τα μέτρα αλλά θα θέσει ερωτηματικά και στην κοινωνία για το που θέλουν να πάνε την Ελληνική Οικονομία».

Στις 18 Νοεμβρίου, αγρότες και κτηνοτρόφοι, από τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, θα κατεβούν στην Αθήνα με λεωφορεία για να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση.

Σχετικές ειδήσεις