ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας

Επέτειος Πολυτεχνείου: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. από χθες Δευτέρα (16/11) μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, καθώς θα γίνει η καθιερωμένη πορεία από το Πολυτεχνείο προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη (18/11) έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση οι αγρότες.

Το προσεχές Σάββατο (21/11) ακολουθεί το ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου αναμένεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και δυο ημέρες αργότερα είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, αυξημένα είναι και τα μέτρα ασφαλείας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία σε πρεσβείες όπως της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας κ.ά., κτίρια όπου στεγάζονται επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων, δημόσια κτίρια και άλλοι χώροι που μπορεί να αποτελέσουν «στόχους».

Μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με στόχο η πορεία να διεξαχθεί απρόσκοπτα και να μην υπάρξουν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Περίπου 6.000 -7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από νωρίς το πρωί της Τρίτης και σε κατάσταση επιφυλακής σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, ενώ αυξημένη παρουσία θα έχουν και περιμετρικά Πολυτεχνείου, Οικονομικού Πανεπιστημίου, Παντείου κ.ά.

Τα μικρής έκτασης επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι της 12ης Νοεμβρίου θεωρούνταν αναμενόμενα από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καθώς όπως έλεγαν οι «πρωταγωνιστές» σε αυτά ήθελαν να ελέγξουν τις αντιδράσεις των αστυνομικών.