ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΗΕΑ: Ανάσα αισιοδοξίας για εργαζόμενους και απολυμένους στην Κλωστοϋφαντουργία

ΕΣΗΕΑ: Ανάσα αισιοδοξίας για εργαζόμενους και απολυμένους στην Κλωστοϋφαντουργία

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με πρώην εργαζόμενους και απολυμένους της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», όπου συζητήθηκε η επαναλειτουργία της επιχείρησης σε Νάουσα και Κομοτηνή, αποτελεί ένα μικρό φως στο… σκοτάδι.

Για την επαναλειτουργία τριών εργοστασίων της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ» σε Νάουσα και Κομοτηνή συζήτησαν γραφεία της ΕΣΗΕΑ πρώην εργαζόμενοι-απολυμένοι της εταιρείας στο πλαίσιο εκδήλωσης όπου παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, η επαναλειτουργία της «ΕΝ.ΚΛΩ» αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και δεσμεύτηκε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα μεσολαβήσει ούτως ώστε να διακοπεί επί της παρούσης η διαδικασία των πλειστηριασμών εξοπλισμού των εργοστασίων, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε ανάλογη δέσμευση προχώρησε και η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Φρόσω Καρασαρλίδου, η οποία με επιστολή της υποσχέθηκε μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως: «Με κυβερνητική παρέμβαση θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί».

Με επιστολή της η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σοφία Σακοράφα, υπογράμμισε την αξία του συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου για το σύνολο της ελληνικής βιομηχανίας και ισχυρίστηκε πως θα αναλάβει όλες τις θεσμικές πρωτοβουλίες που προβλέπονται, ώστε το σχέδιο αυτό να τύχει ευρύτερης στήριξης από ευρωπαϊκούς θεσμούς και κινήματα.

Την στήριξή τους σε εργαζόμενους και απολυμένους της «ΕΝ.ΚΛΩ» εξέφρασαν πολλοί. Ανάμεσά τους ο πρώην Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Γιάννης Τόλιος, ο καθηγητής της Σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και πρώην βουλευτής Ημαθίας, Κώστας Λαπαβίτσας κα.

Μάλιστα, ο Γιάννης Τόλιος αναφέρθηκε στη δική του θητεία υποστηρίζοντας πως το εν λόγω σχέδιο εξαρχής -επί των ημερών του- λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που παρουσιάζει, εξασφάλισε την πλήρη στήριξη της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας. Παράλληλα, Κώστας Λαπαβίτσας υποστήριξε πως το σχέδιο των εργαζομένων έχει σημαντική «τεχνική επάρκεια».

Καλές οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, αλλά θα πρέπει να γίνουν πράξεις…

Αυτό που υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, Μάρθα Στογιαντζάκη και Σάκης Παπαντωνίου, οι απολυμένοι, όπως και ο τελευταίος διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιάννης Μουσουλίδης, είναι πως οι κυβερνητικές προθέσεις και οι εξαγγελίες των αρμόδιων φορέων, οφείλουν άμεσα να περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης…

Σχετικές ειδήσεις