ΕΛΛΑΔΑ

Σαββατοκύριακο με καύσωνα!

Σαββατοκύριακο με καύσωνα!
Βεντάλιες, air condition, ανεμιστήρες, σιντριβάνια, παραλία…

Βεντάλιες, air condition, ανεμιστήρες, σιντριβάνια, παραλία… Eπιστρατεύστε ο,τι διαθέτετε γιατί οι επόμενες ημέρες προβλέπονται καυτές! Πρόκειται για το πρώτο κύμα καύσωνα που θα «χτυπήσει» τη χώρα μας με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, Σάββατο ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τοπικά στους 37 βαθμούς.

Στην Αττική αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στα ανατολικά η μέγιστη 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονική. Οι άνεμοι σθενείς και το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία η μέγιστη στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αίθριος. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη νότια Κρήτη η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος. ΟΙ άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.