ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή τα τρακτέρ - Οι αγρότες «πολιόρκησαν» το Σύνταγμα (pics&vid)

Στη Βουλή τα τρακτέρ - Οι αγρότες «πολιόρκησαν» το Σύνταγμα (pics&vid)

Με ελληνικές σημαίες και τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο η κάθοδος των τρακτέρ στη Αθήνα - Φωτιές μπροστά από την πλατεία - Νέο συλλαλητήριο το Σάββατο

To αδιαχώρητο επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος που βρέθηκαν χιλιάδες αγρότες και διαδήλωσαν κατά του ασφαλιστικού.

Οι αγρότες λένε πως δε θα υποχωρήσουν αν δεν αποσυρθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, ενώ ελπίζουν σε ακόμα δυναμικότερη παρουσία το Σάββατο.

«Με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω»

Την πρόθεσή της να κλιμακώσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας «με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω», προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Σχολιάζοντας την πρόθεση του μπλόκου των Τεμπών να προσέλθει στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, ο Ρ.Μαρούδας είπε ότι ο καθένας θα κριθεί από τις επιλογές του.

Νέο συλλαλητήριο το πρωί του Σαββάτου (13/2)

Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση, με τους παραγωγούς να προτίθενται να παραμείνουν στην Αθήνα τουλάχιστον έως το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.

Η προσέλευση αγροτών στην πρωτεύουσα από μπλόκα της Βορείου Ελλάδας αναμένεται να συνεχισθεί και αύριο.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων οι αγρότες πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Μικροένταση μεταξύ αγροτών

Όλα άρχισαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα, όταν ομάδα 30 ατόμων άρχισε να γιουχάρει.

Μόλις ολοκληρώθηκε η συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη, τα άτομα αυτά ανέβηκαν πάνω στην εξέδρα και άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη συναυλία.

Μέλη του ΠΑΜΕ τους ρώτησαν «από πού είναι;» και εκείνοι απάντησαν «είμαστε Έλληνες» και τα μέλη του ΠΑΜΕ τους κατέβασαν από την εξέδρα.

Φωτιά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Οι αγρότες άναψαν φωτιά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

a

Σημειώνεται ότι η φρουρά των Ευζώνων που είχε αποχωρήσει από το σημείο επέστρεψαν στις θέσεις τους.

a1

Αγρότες ύψωσαν την ελληνική σημαία μπροστά από τους αστυνομικούς

Αγρότες ύψωσαν την ελληνική σημαία μπροστά από τους αστυνομικούς, τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και στη συνέχεια την εναπόθεσαν πάνω στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, στην πλατεία βρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

IMG 0946

Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο ωστόσο η παρουσία της είναι διακριτική.

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει επιτέλους να συκοφαντεί τους αγρότες

Πανό κατά του Κατρούγκαλου

Νωρίτερα αγρότες με πανό που έγραφε «εργόχειρο Κατρούγκαλου» από το οποίο κρέμονταν κρεμάλες βρέθηκαν μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη στη Βουλή φώναξαν συνθήματα κατά του ασφαλιστικού και του κ. Κατρουγκαλου.

Παράλληλα άλλη ομάδα αγροτών άνοιξε μια τεράστια ελληνική σημαία στο ίδιο σημείο φωνάζοντας συνθήματα κατά του ασφαλιστικού ενώ τραγούδησαν και τον εθνικό ύπνο.

Οι Κρητικοί αγρότες ενώθηκαν μαζί με άλλα μπλόκα και πορεύονται μαζί στην Βουλή.. ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας τους τραγούδησαν και τον Εθνικό Ύμνο.

Αγρότες από την Θήβα κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος όπου ενώθηκαν με το ΠΑΜΕ και την ΑΑΔΕΥ που συμμετείχαν στην αγροτική κινητοποίηση αλλά και άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

10

Στο πλευρό των αγροτών και η ΛΑΕ

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται η ΛΑΕ η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κλεί τα μέλη της σε συλλαλητήριο το πρωί του Σαββάτου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Συνεχίζουμε μαζί με την αγωνιζόμενη αγροτιά

Αύριο στις 10.30 π.μ. στην Όθωνος και Αμαλίας στο Σύνταγμα

Η ΛΑΕ στηρίζει και το αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (13-2) και καλεί τα μέλη και τους φίλους της στις 10.30 το πρωί, στη συμβολή Όθωνος και Αμαλίας, στο Σύνταγμα.

Αγρότες, εργαζόμενοι και επαγγελματίες, όλοι στον κοινό αγώνα για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, για να καταργηθούν τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές».

Μπροστά από το Σύνταγμα παρελαύνουν τα τρακτέρ

Οι αγρότες έχουν ήδη στήσει σκηνές στην πλατεία και έχουν αποφασίσει να διανυκτερεύσουν στην πλατεία Συντάγματος.

2467039
2467052

Σχετικές ειδήσεις