ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Κιλκίς

Προσφυγικό: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Κιλκίς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας το νομό Κιλκίς καθώς όπως δήλωσε η κατάσταση με τη συνεχόμενη προσθήκη προσφύγων στην περιοχή, χρήζει επιπλέον βοήθειας.

«Δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος μόνοι μας», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τη στιγμή που περίπου 1.600 άτομα μόνο στην Ειδομένη υπολογίζεται ότι δεν έχουν καν κάποιο αντίσκηνο για να μη διανυκτερεύουν στην ύπαιθρο.

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο νομός τίθεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σήμερα, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι στην Ειδομένη βρίσκονται ήδη συγκεντρωμένοι περίπου 13.000 άνθρωποι, ενώ στο σύνολο του νομού Κιλκίς ο αριθμός φτάνει στους 20.000, με τις νομαρχιακές υπηρεσίες να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τόσων πολλών προσφύγων.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι κακές, καθώς οι υποδομές στο κέντρο φιλοξενίας στην Ειδομένη είχαν σχεδιαστεί για την υποδοχή λιγότερων από 2.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, με την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα είναι δυνατό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες τροφοδοσίας της Ειδομένης με αντίσκηνα, τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης.

Σχετικές ειδήσεις