ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Χώρος κοντά στο Βελεστίνο θα φιλοξενήσει 250 πρόσφυγες

Βόλος: Χώρος κοντά στο Βελεστίνο θα φιλοξενήσει 250 πρόσφυγες

Περισσότεροι από 250 πρόσφυγες αναμένεται να φθάσουν απόψε στην περιοχή της Μαγνησίας και να εγκατασταθούν προσωρινά σε υπό διαμόρφωση χώρο, με τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης, σε περιοχή κοντά στο Βελεστίνο.

Για τον λόγο αυτό, με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες σε χώρο στον υπό κατασκευή ΣΕΑ Αερινού για την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων, ενώ σήμερα επιτελείς του στρατού πραγματοποίησαν αυτοψία με σκοπό να διαμορφωθεί κατάλληλα για τη φιλοξενία 400 και πλέον προσφύγων.

Η υπό διαμόρφωση έκταση ανήκει στην εταιρεία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου", που εκμεταλλεύεται τον αυτοκινητόδρομο από το ύψος της Πελασγίας ως τον κόμβο Κλειδίου, και κρίθηκε ότι είναι η πλέον κατάλληλη από εκείνη στο ΣΕΑ Αλμυρού, όπου η επιχείρηση έκλεισε.

Πρόκειται για χώρο έκτασης 20 περίπου στρεμμάτων, τον οποίο ήδη συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του στρατού διαμορφώνουν και όπου θα στήσουν σκηνές για να μπορούν να φιλοξενηθούν αρκετές εκατοντάδες πρόσφυγες.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας θα βοηθήσουν όσο το επιτρέπουν οι οικονομικές δυνάμεις τους, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ήδη συγκεντρώνονται τρόφιμα για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, στο ΣΕΑ Αερινού, η "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" θα ηλεκτροδοτήσει τον χώρο, θα παράσχει υδροδότηση και θα υπάρξει συνεργασία και με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες για όσο διάστημα θα το απαιτήσουν οι συνθήκες.