ΕΛΛΑΔΑ

Απολογήθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Θ. Αθανάσαρος

Απολογήθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Θ. Αθανάσαρος
Ενώπιον του Β’ Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης βρέθηκε το πρωί ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών...

Ενώπιον του Β’ Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης βρέθηκε το πρωί ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θεόδωρος Αθανάσαρος, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της υπεξαίρεσης από το Ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, για την τύχη του θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, καθώς μετά την απολογία του προέκυψε διαφωνία μεταξύ του γ' ειδικού ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελου Μαδεμλή ως προς την επιβολή περιοριστικού όρου και εγγυοδοσίας.

Ο ανακριτής έκρινε ότι ο Θ. Αθανάσαρος έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος άνευ όρων, ενώ, αντιθέτως, ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος, αλλά με την επιβολή του περιοριστικού όρου της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Τη διαφωνία αυτή - και μόνο αυτή- θα κληθεί να άρει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.

Νωρίτερα, κατά την απολογία του, ο Θ. Αθανάσαρος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, δηλώνοντας ότι είναι αθώος. Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, τόνισε ότι «ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, εκ των αρμοδιοτήτων του, δεν εμπλέκεται από το Νόμο σε κανένα στάδιο της διαχείρισης της Παγίας», καταδεικνύοντας ως υπεύθυνους για τον έλεγχο των αποδείξεων και των πληρωμών του ταμείου τη Λογιστική Υπηρεσία του δήμου και τη Δημαρχιακή Επιτροπή.

Τέλος Αυγούστου έως αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να απολογηθούν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.