ΕΛΛΑΔΑ

24ωρη απεργία: Χωρίς μετρό σήμερα η Αθήνα

24ωρη απεργία: Χωρίς μετρό σήμερα η Αθήνα

Χωρίς μετρό είναι σήμερα Πέμπτη (24/3) η πρωτεύουσα λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.Επίσης δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς Αεροδρόμιο.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών διαμαρτύρεται για την διαρκή υπονόμευση δομών και υποδομών, καθώς και για την στοχοποίηση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ με ηθικό αυτουργό την πολιτική ηγεσία συγκοινωνιών.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

«Το σωματείο μας την Πέμπτη προχωράει σε στάση εργασίας από την έναρξη έως τη λήξη της κυκλοφορίας διαμαρτυρόμενο για τη διαρκή υπονόμευση δομών και υποδομών καθώς και για τη στοχοποίηση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ με ηθικό αυτουργό την πολιτική ηγεσία των συγκοινωνιών.

Δεν είναι τυχαίο ότι τη στιγμή που εκπονούνται σχέδια ιδιωτικοποίησης τομέων και υπηρεσιών των συγκοινωνιών αυξάνεται η τιμή του εισιτηρίου και στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι ως υπεύθυνοι για τα παραπάνω.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η διαπόμπευση συναδέλφων από αγνώστους με τελικό στόχο την τρομοκράτησή τους προκειμένου να αποδεχθούν τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης.

Θεωρούμε το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας ως συναδέλφους με κοινά αιτήματα και αγώνες με πρώτο και κυρίαρχο την υπεράσπιση των κεκτημένων ενάντια στον μεσαίωνα που μας επιβάλλουν οι κυβερνητικές πολιτικές».