ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη: Πιλοτική επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου

Τρίπολη: Πιλοτική επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ Κωνσταντίνου Πετράκη και του απερχόμενου πρόεδρου του Οργανισμού Παναγιώτη Θεοφανόπουλου, αποφασίστηκε η πιλοτική επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου,με τουριστικό και μεταφορικό χαρακτήρα, μέσω ΣΔΙΤ.

«Το σχέδιό μας για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο έχει κύριο στόχο την τουριστική ανάπτυξη, μέσω της "σιδηροδρομικής κρουαζιέρας" και της ανάπτυξης θεματικών διαδρομών, αλλά και της μεταφορικής», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας παράλληλα ότι «με το μοντέλο μας αξιοποιούμε τις υποδομές του ΟΣΕ που έχουν άμεση σχέση με το δημόσιο συμφέρον και δεν τα εκχωρούμε».

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία με τον ΟΣΕ, ενώ σημείωσε ότι με την υλοποίηση του σχεδίου αυτού «θα μοχλεύσουμε την τοπική μας οικονομία και θα προσελκύσουμε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δεδομένου ότι οι φίλοι του σιδηροδρόμου στην Ευρώπη αριθμούν πάνω από 20 εκατομμύρια».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ χαρακτήρισε «εθνική πρόκληση» το σχέδιο αυτό, το οποίο έχει την ενεργή υποστήριξη του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, της υφυπουργού Υποδομών Μαρίνας Χρυσοβελώνη και της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, και επισήμανε ότι «έχουμε τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε στην κοινωνική μας οικονομία».

Επιπλέον ο κ. Πετράκης τόνισε ότι σε αυτή την προσπάθεια η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δώσει νέα ώθηση στο σιδηρόδρομο.

Ο κ. Θεοφανόπουλος ακολούθως δήλωσε ότι απώτερος στόχος είναι η οικονομική βιωσιμότητα της λειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και υπογράμμισε ότι αυτό το μοντέλο είναι πρωτοποριακό, καθώς θα ανοίξει νέους δρόμους σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr