ΕΛΛΑΔΑ

Με κατσαρόλες και σφυρίχτρες οι Κύπριοι

Με κατσαρόλες και σφυρίχτρες οι Κύπριοι
Περίπου 2.500 Κύπριοι πολίτες συγκεντρώθηκαν και απόψε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας...

Περίπου 2.500 Κύπριοι πολίτες συγκεντρώθηκαν και απόψε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, δύο εβδομάδες μετά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, κατά την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 13 άνθρωποι.

Για πρώτη φορά, πολλοί πολίτες προσήλθαν στην αποψινή συγκέντρωση με σφυρίχτρες και κατσαρόλες. Οι πολίτες συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους, απαιτώντας να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, όσο ψηλά και εάν φτάνουν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όποιοι και εάν είναι, της τραγωδίας στη ναυτική βάση. Επίσης, οι πολίτες απαιτούν την παραίτηση του προέδρου Χριστόφια και της κυβέρνησής του. Στο μεταξύ, συνεχίστηκε η συλλογή υπογραφών για παραίτηση του Κύπριου προέδρου και όπως αναφέρθηκε μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 6.500 υπογραφές.

Στον περίβολο του Προεδρικού Μεγάρου παρατάχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πανό που βρίσκονται έξω από το κτήριο και είναι αναρτημένα γράφουν: «Παραιτηθείτε Δολοφόνοι» και «Ανίκανε Ψεύτη».

Μήνυμα sms που καλούσε τους πολίτες στην αποψινή συγκέντρωση έγραφε :
«Προς αφυπνισθέντες: αδέλφια κλείστε τ' αυτιά σας στις σειρήνες της διαφθοράς και ελάτε όλοι τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στο Προεδρικό με σφυρίχτρες και τις κατσαρόλες σας για να τους πούμε ένα ηχηρό όχι. Δεν θα πάψουμε κύριοι μέχρι να παραιτηθούν οι ύποπτοι για τη μαζική δολοφονία των 13 παιδιών μας. Μόνο μας όπλο η φωνή μας, μόνη πηγή επιχορήγησης η ψυχή μας, μόνος μας καθοδηγητής οι 13 αδικαίωτες ψυχές των δολοφονηθέντων παιδιών μας».

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας και παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους Ζακ Στεφάνου και τον Θέμη Κωνσταντινίδη.

Ο Ζακ Στεφάνου δήλωσε ότι βρέθηκε στην Κύπρο, γιατί οι δίδυμοι ναύτες, Χρίστος και Μίλτος Χριστοφόρου, είχαν στο παρελθόν εκδηλώσει την πρόθεσή τους- μέσω Facebook- να συναντηθούν και να τον γνωρίσουν.

Εξάλλου, για την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε, προγραμματίζεται πορεία από τη ναυτική βάση στο Μαρί μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο.