ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακό «μπλακ-άουτ» λόγω ασφαλιστικού: Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ η Αθήνα

Απεργιακό «μπλακ-άουτ» λόγω ασφαλιστικού: Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ η Αθήνα

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η χώρα –σχεδόν- θα «νεκρώσει» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Παραλύει» η χώρα – Κλειστά την Κυριακή τα βενζινάδικα – Δεμένα τα πλοία - Κλειστά τα καταστήματα

Οι συνδικαλιστικοί φορείς αντιδρούν στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να «σβήνουν μηχανές».

Όπως και την Παρασκευή (6/5) έτσι και σήμερα Σάββατο, χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει η πρωτεύουσα λόγω της απεργίας των εργαζομένων.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τρένα και προαστιακός καθώς οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχουν στην 3ήμερη απεργία της ΓΣΕΕ. Επίσης, χειρόφρενο θα τραβήξουν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν την Κυριακή (8/5) και σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

«Δεμένα» τα πλοία για τέσσερις ημέρες

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Κλειστά τα βενζινάδικα την Κυριακή

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), κατεβάζοντας τα ρολά στα βενζινάδικα την Κυριακή. Αύριο (7/5), θα αποφασιστεί μετά από γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας αν θα συνεχιστούν περαιτέρω οι κινητοποιήσεις.

Τι θα γίνει με τα καταστήματα την Κυριακή

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν το 24ωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του ασφαλιστικού κι ενώ ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί, ημέρα που θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.

Σχετικές ειδήσεις