ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια με ταξιτζήδες στο λιμάνι του Πειραιά

Επεισόδια με ταξιτζήδες στο λιμάνι του Πειραιά
Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Πειραιά πραγματοποιούν περίπου 1.000 ιδιοκτήτες ταξί...

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Πειραιά πραγματοποιούν περίπου 1.000 ιδιοκτήτες ταξί.

Οι ταξιτζήδες έφτασαν μέχρι το Φάληρο, έξω από τα γραφεία του ΣΚΑΙ, όπου υπήρχαν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ.

Εκεί, επικράτησε ένταση, με μερίδα των διαδηλωτών να πετάει πέτρες, ξύλα και αυγά στο κτίριο και να δημιουργεί φθορές, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους, τους ζητούσαν να σταματήσουν.

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 09.00 το πρωί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Ιδιοκτήτες ταξί που είχαν αποκλείσει από τις 07.30 το πρωί την Ακτή Ξαβερίου όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, έριξαν λάδια, πέτρες και ξύλα με σκοπό να εμποδίσουν την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από την πύλη 11.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις των ΜΑΤ που κατάφεραν να απωθήσουν τους αυτοκινητιστές και να επιτρέψουν την έξοδο περίπου 15 τουριστικών λεωφορείων.

Το λιμενικό σώμα ανακοίνωσε ότι στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προσεγγίσει από το πρωί πέντε κρουαζιερόπλοια με περίπου 5.000 επιβάτες αλλά μέχρι στιγμής δεν εμποδίζεται έως τώρα η είσοδος και έξοδος των τουριστών απο το λιμάνι.

Οι ταξιτζήδες που αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός του έστειλαν χθες επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση, με την οποία ζητούν να συναντηθούν άμεσα μαζί του.

Στη Θεσσαλονίκη οι αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του κέντρου της πόλης, ενώ επισκέφθηκαν και τα γραφεία των βουλευτών φωνάζοντας συνθήματα, υπό τη διακριτική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης: Νέο «μπλόκο» ταξιτζήδων στο λιμάνι του Πειραιά