ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: «Φονικό» χαλάζι «χτύπησε» τις καλλιέργειες

Ηλεία: «Φονικό» χαλάζι «χτύπησε» τις καλλιέργειες

Ήταν γύρω στις τέσσερις το απόγευμα της Παρασκευής (10/06) όταν άρχισε να πέφτει το... φονικό χαλάζι.

Παραγωγοί σε περιοχές του δήμου Ήλιδας στην περιφερειακή ενότητα της Πηνείας, είδαν το χαλάζι που έπεσε χθες, να αφήνει πίσω του ανυπολόγιστες ζημιές.

Όπως σημειώνει το patrisnews.com, μέσα σε λίγη ώρα οι αγρότες έχασαν τα πάντα, καθώς οι καλλιέργειές τους παραδόθηκαν στο φυσικό φαινόμενο χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να κάνουν κάτι.

Η χαλαζόπτωση, που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, και η πορεία που ακολούθησε ήταν από την περιοχή του φράγματος Πηνειού και κινήθηκε όπως ένα τόξο, έπληξε της περιοχές της Δάφνης και της Δαφνιώτισσας, ένα τμήμα του Χαβαρίου και εν συνεχεία κινήθηκε προς Κρυονέρι και Περιστέρι.

Καλλιέργειες καρπουζιού, φασόλια, κηπευτικά, σταφίδες, αμπέλια, βούλιαξαν μέσα στα νερά και τις λάσπες, αφού προηγουμένως χτυπήθηκαν αλύπητα.

Μπορεί το χαλάζι να έπεσε τοπικά, η ζημιά όμως που έκανε ήταν καταστροφική. Η χαλαζόπτωση διήρκησε περίπου μισή ώρα και τα πάντα διαλύθηκαν στο πέρασμά της.Το μέγεθος του χαλαζιού ήταν μεγάλο και σε πολλές περιπτώσεις το «έστρωσε» κανονικά και η εικόνα θύμιζε χιονόπτωση.

Σχετικές ειδήσεις