ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι έφτασε στα χέρια του «Ρουβίκωνα» το απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ

Έτσι έφτασε στα χέρια του «Ρουβίκωνα» το απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ

Μέρος της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος ηγετικού στελέχους του «Ρουβίκωνα», όταν είχε οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα για την επίθεση στην πρεσβεία της Τουρκίας την περασμένη Τρίτη (26/07/2016), αποτελεί τελικά το απόρρητο έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών που αναρτήθηκε σήμερα (02/08/2016) σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΟΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Με αυτόν τον τρόπο εξηγείται πλέον ο τρόπος, με τον οποίο ο «Ρουβίκωνας» απέκτησε πρόσβαση στο συγκεκριμένο έγγραφο. Απλή η εξήγηση, αλλά αποδεικνύεται πως ακόμη και γι’ αυτό τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη δεν επέδειξαν τη δέουσα προσοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί όλη αυτή η αναστάτωση.

Κατά τα λοιπά, στο έγγραφο αυτό περιγράφονταν διεξοδικά ζητήματα φύλαξης της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ εκφράζονταν ανησυχίες σχετικά με τη φύλαξη Τούρκων διπλωματών και επιτετραμμένων στην Ελλάδα, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα στις 15 Ιουλίου.

Μάλιστα, το κείμενο αυτό είχε κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, με την ένδειξη «απόρρητο άμεσης επίδοσης».

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Σχετικές ειδήσεις