ΕΛΛΑΔΑ

Άδεια άνευ αποδοχών μέχρι 5 χρόνια!

Άδεια άνευ αποδοχών μέχρι 5 χρόνια!
Προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ...

Άδεια άνευ αποδοχών μέχρι 5 χρόνια ή μειωμένο ωράριο για ανάλογο χρονικό διάστημα, προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Η σχετική εγκύκλιος που υπέγραψε ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας, προωθεί ρυθμίσεις βάσει των οποίων οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν άδεια χωρίς αποδοχές για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους συνολικής διάρκειας μέχρι 5 έτη, αντί των 2 ετών που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στους υπαλλήλους να επιλέγουν με αίτησή τους μείωση των ωρών εργασίας μέχρι και 50% για χρονική διάρκεια μέχρι 5 χρόνια. Η μείωση μπορεί να γίνεται σε ημερήσια ή σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με την επιθυμία τους.

Σε καμία περίπτωση η χρήση των διευκολύνσεων αυτών δεν συνιστά επιβαρυντικό υπηρεσιακό στοιχείο για τον εργαζόμενο, διευκρινίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.