ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίπτουν τη «λευκή απεργία»

Απορρίπτουν τη «λευκή απεργία»
Σε νέες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προβούν σε άρνηση είσπραξης δημοσίων εσόδων προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών...

Σε νέες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προβούν σε «λευκή απεργία» και σε άρνηση είσπραξης δημοσίων εσόδων προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών διά του προέδρου της Ομοσπονδίας των εφοριακών κ. Γιάννη Γρίβα.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA εξέφρασε την αντίθεσή του σε τέτοιες αντιλήψεις και στην άποψη που έχει εκφράσει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, επισημαίνοντας ότι άλλο θέμα είναι να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι στις εφορίες τις εισοδηματικές απώλειες που έχουν υποστεί και ανέρχονται στο 30% και άλλο να τηρήσουν μία τέτοια στάση.

Την Πέμπτη, μιλώντας στον Βήμα 99,5 η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Εφοριακών Φρόσω Σταυράκη τόνισε για τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ για μη είσπραξη φόρων από τις ΔΟΥ: «Δεν ερωτηθήκαμε, αλλά η πρόταση αυτή δε μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς πρόκειται για βεβαιωμένα χρέη πολιτών».

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει θέμα λευκών απεργιών και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να εφαρμόσει το νόμο που έχει ο ίδιος θεσπίσει και να απομακρύνει τους διευθυντές σε ΔΟΥ που δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους, αλλά με αντικειμενικά κριτήρια.