ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί πάει στη Θεσσαλονίκη πλοίο του ρωσικού στόλου;

Γιατί πάει στη Θεσσαλονίκη πλοίο του ρωσικού στόλου;

Στη συμπρωτεύουσα και ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης

Στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει στις 20 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 24 του μήνα, ένα εκπαιδευτικό πλοίο του ρωσικού στόλου που ταξιδεύει από τη Μαύρη Θάλασσα και έχει προορισμό τη βάση του, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Ο σκοπός της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη είναι και εκπαιδευτικός αλλά και εορταστικός, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ.

«Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του προγράμματος αλλά κατά πάσα πιθανότητα, το πλοίο θα είναι ανοικτό για επισκέψεις. Επίσης το πλήρωμα και οι τριακόσιοι δόκιμοι θα κάνουν περιήγηση στην πόλη για να μάθουν την ιστορία της περιοχής και της Θεσσαλονίκης. Εκεί πιθανόν θα γίνουν και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλλά λεπτομέρειες θα μάθουμε αργότερα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ποπόφ.

Διευκρίνισε ότι έχουν προηγηθεί επισκέψεις πολιτικών ρωσικών πλοίων των ναυτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ενώ έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη επίσκεψη ενός ιστιοφόρου Mir.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόξενος, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται στις 27 και 28 Οκτωβρίου ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, η οποία είναι αδελφοποιημένη πόλη με τη Θεσσαλονίκη.

Σχετικές ειδήσεις