ΕΛΛΑΔΑ

ΑΕΙ - ΤΕΙ: Μπήκαν με βαθμό 2 και έμειναν εκτός με 19!

ΑΕΙ - ΤΕΙ: Μπήκαν με βαθμό 2 και έμειναν εκτός με 19!
Μία παρωδία αποδείχθηκε το νέο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση...

Μία παρωδία αποδείχθηκε το νέο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση. Υποψήφιοι που συγκέντρωσαν βαθμολογία 2 ή 4,9 με άριστα το 20 είναι πλέον φοιτητές, ο πρώτος στο τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο δεύτερος στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Και τα παράλογα συνεχίζονται. Στους Αγρονόμους Τοπογράφους του Πολυτεχνείου εισάγεται επιτυχών με βαθμό πρόσβασης 6,7 ενώ στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων του ίδιου Ιδρύματος με 4,9!

Πρόκειται για επιτυχόντες από την κατηγορία των πολυτέκνων, μία από τις ειδικές κατηγορίες (πολυτέκων, τριτέκνων και κοινωνικών κριτηρίων) που περιλαμβάνει το νέο «δημιούργημα» της κ. Διαμαντοπούλου, ο Νόμος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που εμπνεύστηκε και συνέταξε εξολοκλήρου ο Γ. Πανάρετος, τέως υφυπουργός και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

Η ρύθμιση αυτή εντάχθηκε προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο των ανεξέλεγκτων μετεγγραφών σε πολλά τμήματα, ειδικά της πρωτεύουσας. Ωστόσο, παρατηρείται το φαινόμενο να εισάγονται φοιτητές που εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα σπουδών ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Το θλιβερό μάλιστα είναι ότι παιδιά πολυτέκνων από περιφέρειες με περιορισμένες επιλογές σχολών, όπως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συγκέντρωσαν αξιοπρεπείς βαθμολογίες , που όμως τους έστειλαν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, όπου δεν μπορούν να μετακομίσουν για να σπουδάσουν.

Έμειναν εκτός ΑΕΙ με 19!

Τα κωμικοτραγικά ωστόσο συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 60 υποψήφιοι, κάποιοι εκ των οποίων και αριστούχοι, οι οποίοι έμειναν εκτός, καθώς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ηλεκτρονική υποβολής του μηχανογραφικού τους.

Μεταξύ άλλων έγινε γνωστή η περίπτωση υποψηφίου από Λύκειο της Λαμίας, ο οποίος συγκέντρωσε 19.000 μόρια, αποβλέποντας στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης, ο οποίος όμως δεν εισήχθη πουθενά, λόγω μπερδέματος κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού.
Το Υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το πρόβλημα και αναζητά λύση.

Πάντως ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Β.Κουλαϊδής παραδέχθηκε τις αδικές του συστήματος εισαγωγής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.

Ρoή Ειδήσεων