ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ΤΩΡΑ: Στα «λευκά» και πάλι η Ήπειρος - Προβλήματα στους δρόμους

Καιρός ΤΩΡΑ: Στα «λευκά» και πάλι η Ήπειρος - Προβλήματα στους δρόμους

Ειδήσεις γιακαιρό:Από τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/01) πλήττει τη χώρα ο χιονιάς «Βίκτορ», ο οποίος έρχεται να... διαδεχθεί την «Αριάδνη» προκαλώντας νέα προβλήματα.

Στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε περιοχές άνω των 500 μέτρων υψόμετρο, το χιόνι πέφτει πυκνό από σήμερα τα ξημερώματα.

Διαβάστε εδώ για την επιδείνωση του καιρού

Τα πρώτα προβλήματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους καθώς σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας έχει βγάλει στους δρόμους μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες.

Αλυσίδες χρειάζονται και σε τμήματα της Εγνατίας Οδού, καθώς επίσης στο ευρύτερο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ο δήμος Ιωαννιτών, με απόφαση που ελήφθη στις 6 το πρωί, ενημέρωσε πως όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, για λόγους ασφάλειας των μαθητών.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία στους δήμους Δωδώνης, Ζίτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου και Βορείων ΤΖουμέρκων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, από το 48ο έως και την 120ο χιλιόμετρο.

Παράλληλα, οι Αρχές συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον καιρό

Σχετικές ειδήσεις