ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτοι διάλογοι με τη Ρούπα στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας

Απίστευτοι διάλογοι με τη Ρούπα στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας

Πολλές στιγμές έντασης, με απειλές και αντιπαραθέσεις, ακολούθησαν τη μεταγωγή στην Αντιτρομοκρατική της Πόλας Ρούπα που συνελήφθη στις 5 Ιανουαρίου 2017 σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με μαρτυρία αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής, η Πόλα Ρούπα προσπάθησε να «αρπάξει» όπλο αστυνομικού πιστεύοντας ότι θα βρει υπηρεσιακό όπλο μέσα σε αυτό, με τον αστυνομικό να της απαντά ότι «δεν υπάρχει μέσα στο τσαντάκι αυτό που ψάχνεις».

Μάλιστα η ίδια παραδέχτηκε ότι υπήρξαν σοβαρές αντεγκλήσεις στην Αντιτρομοκρατική.

Παριστάμενη στο Πενταμελές Εφετείο Αθήνας όπου οδηγήθηκε για τη δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό αναφορικά με αδικήματα σχετικά με τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα» ανέφερε ότι είπε στους αστυνομικούς «πως ήταν τυχεροί που ήταν εκεί το παιδί και προσπαθούσα να εξομαλύνω την κατάσταση. Αν ήμουν μόνη μου θα τους εξηγούσα το όνειρο»...

Στο Εφετείο η Ρούπα διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν την πήγαν σε δίκη για τη συμπεριφορά της στην Αντιτρομοκρατική: «Όπου τους έβριζα από την πρώτη στιγμή, βιαιοπράγησα εναντίον τους. Έκανα απόπειρα να χτυπήσω τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής, απείλησα τον ... και τη ... και είπα να τους μεταβιβάσουν πως όσα χρόνια κι αν περάσουν θα βγω και θα τους ξεριζώσω την καρδιά. Γιατί έκλεισαν το παιδί σε ψυχιατρείο ενώ ήταν υγιές κι αν δεν γνώριζαν πως θα πέθαινα από την απεργία πείνας και δίψας, θα το κρατούσαν μέσα. Ο πόλεμος έχει αξίες, αυτοί δεν έχουν, εγώ στο δικό τους παιδί αυτό δεν θα το έκανα».

Σε άλλο σημείο είπε: «Είπα στον ... της Αντιτρομοκρατικής ότι έκανε μεγάλη μ... που με έπιασε. Θα τους έριχνα. Μου είπε "το ξέρω ότι θα τους έριχνες". Εγώ έχασα το παιδί μου, δεν έχω κάτι άλλο να χάσω. Αυτός που χάνει, είναι η κοινωνία. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν είμαι έξω να πραγματώσω το σχέδιο μου, να ρίξω αυτό το καθεστώς».

«Οι πόλεμοι έχουν αξίες. Ο πόλεμος που κάνουν αυτοί δεν έχει καμία αξία. Οι βρισιές που χρησιμοποιούσα είχαν αντληθεί από το καθεστωτικό λεξιλόγιο. Είπα π... τον ..., είπα καρ... τη ..., τους είπα καθάρματα, σκουλήκια» ήταν τα λόγια που ακούστηκαν από την Πόλα Ρούπα, αναφερόμενη σε όσα διαδραματίστηκαν στην Αντιτρομοκρατική τη μέρα της σύλληψής της.

Σχετικές ειδήσεις