ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακό μέτωπο στα ΜΜΜ εν όψει

Απεργιακό μέτωπο στα ΜΜΜ εν όψει
Ορατό είναι το ενδεχόμενο παράλληλων απεργιών σε ταξί και αστικές συγκοινωνίες, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις λειτουργίες της πρωτεύουσας...

Ορατό είναι το ενδεχόμενο παράλληλων απεργιών σε ταξί και αστικές συγκοινωνίες, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις λειτουργίες της πρωτεύουσας.

Αύριο, Δευτέρα, συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ το ίδιο θα κάνουν την Τετάρτη οι συνάδελφοί τους στην ΣΤΑΣΥ (τραμ, μετρό, ηλεκτρικός).

Κύκλοι των σωματείων προεξοφλούν ότι θα ανοίξει ένας νέος απεργιακός κύκλος, καθώς οι υπάλληλοι των συγκοινωνιών φαίνεται να κρατούν τη δέσμευσή τους για επιστροφή στις κινητοποιήσεις.

Τα συνδικάτα ζητούν την ανάκληση του νόμου Ρέππα για τις συγκοινωνίες, κάτι που το υπουργείο Υποδομών αρνείται.

Αύριο όμως εκπνέει και η εκεχειρία μεταξύ των ταξιτζήδων και του υπουργείου Υποδομών, με τους αυτοκινητιστές να δρομολογούν νέες κινητοποιήσεις.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ετοιμάζονται να ξαναπιάσουν το νήμα των κινητοποιήσεων που άφησαν πίσω τους στις 5 Αυγούστου, καθώς λήγει το τελεσίγραφο που έθεσαν στον υπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Ραγκούση.

Κομβικό σημείο για τα γεγονότα θα είναι η προσεχής Τετάρτη, όταν ο κ. Ραγκούσης αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του για τα ταξί στο υπουργικό συμβούλιο.